SALE ISPALIO KRLETA: Ništa od oproštaja kapitena!

Košarkaši Srbije u 20.30 dočekuju Francuze

SALE ISPALIO KRLETA: Ništa od oproštaja kapitena!

Košarka -
Iako je večerašnji meč trebalo da bude poslednji za Nenada Krstića u dresu reprezentacije, bivši kapiten „orlova“ nije dobio poziv od selektora, pa će ostati uskraćen za spektakl

Košarkaši Srbije večeras (20.30) u Kombank areni igraju prvi meč pred beogradskom publikom posle osvajanja srebrne medalje na Svetskom prvenstvu. Ova prijateljska utakmica trebalo je da bude oproštajna za prošlogodišnjeg kapitena Nenada Krstića, međutim, od toga neće biti ništa.Selektor Aleksandar Ðorđević izostavio je Krleta sa spiska igrača koji konkurišu za Evropsko prvenstvo ove godine, a nije ga pozvao ni na meč s Francuzima, iako je posle Mundobasketa rečeno da će to biti oproštajna utakmica dugogodišnjeg centra u dresu reprezentacije Srbije.- Što bi rekao Čola, ne bih ja tu ništa dirao - napisao je Nenad Krstić na Tviteru, aludirajući da neće da diže prašinu usred priprema „orlova“ za Evrobasket kako ne bi eventualno urušio atmosferu u reprezentaciji.Ovo je, inače, potvrda da su se Ðorđević i Krstić zaista sukobili krajem prošle godine, o čemu je Kurir tad pisao. Podsetimo, Krstić je još pre Mundobasketa najavio odlazak u penziju posle šampionata u Španiji. Kad su uzeli srebro, saigrači i navijači ispred balkona su mu skandirali „Krle, ostani“, a nedugo kasnije se oglasio i Aleksandar Ðorđević:- Potrudiću se da oproštaj kapitena reprezentacije Nenada Krstića bude u Kraljevu, u njegovom gradu, u novoj dvorani. Znam i datum i protivnika, 12. avgusta 2015. dolazi Francuska sa Tonijem Parkerom. I mi i oni pripremaćemo se za Evropsko prvenstvo, biće svečano i spektakularno - istakao je Aleksandar Ðorđević.

Prvi pisali o sukobu... Kurir od decembra 2014.
Prvi pisali o sukobu... Kurir od decembra 2014.

Nedelju dana kasnije Krstić se ljutito oglasio da mu nije vreme za penziju. Zasmetalo mu je što se priča o njegovom oproštaju, jasno stavljajući do znanja da nije u dobrim odnosima sa Ðorđevićem i da ne prihvata nikakav oproštajni meč. Od tada ni selektor Ðorđević, ni bivši kapiten Krstić nisu se javno oglašavali.

Igrački kadar „Orlovi“ još nisu u najjačem sastavu ĐORĐEVIĆ: DOBRO JE ŠTO SE TEODOSIĆ POVREDIO„Orlovi“ su se posle tri nedelje priprema na Kranjskoj Gori vratili u Beograd, ekipa je imala sitnih problema sa povredama, pa do sada nisu igrali Miloš Teodosić, Dragan Milosavljević i Zoran Erceg.- Povredili su se igrači koji nisu bili sa nama prošle godine i nisu se navikli na način rada, a što se Tea tiče, on je samo iskrenuo zglob, on to redovno uradi jednom godišnje, tako da je to dobar znak - jasan je Ðorđević.Selektor je naglasio da u ovom momentu neće skraćivati spisak igrača.- Ne spremam se za kraćenje spiska, još uvek. Imali smo povrede, pa je bila i dobra odluka da počnemo sa ovoliko igrača jer smo imali dobar broj da sprovedemo treninge, bez adaptacije ideja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track