Fajnal-for uspeh, ali se ne tu zaustavljamo

Fajnal-for uspeh, ali se ne tu zaustavljamo

Košarka -
Partizan će u subotu u Tel Avivu u prvom polufinalu igrati protiv Cedevite, dok će u drugom meču snage odmeriti podgorička Budućnost i domaći Makabi

BEOGRAD - Trener Partizana i najiskuniji igrači crno-belih Petar Božić i Dušan Kecman smatraju da su plasmanom na fajnal-for ostavarili primarni cilj ove sezone, ali da će pokušati sve da naprave još jedno iznenađenje i šesti put zaredom osvoje regionalnu krunu.

"Nećemo se ovde zaustaviti, znamo da je Cedevita težak rival i da su sve svoje snage preusmerili na Jadransku ligu. Moram da pohvalim momke da dobro rade i da uprkos problemima koje imaju i ostali timovi, vrlo su predani i znam da će dati sve od sebe da naprave dobar rezultat", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare u hali "Pionir".

Partizan će u subotu u Tel Avivu u prvom polufinalu igrati protiv Cedevite, dok će u drugom meču snage odmeriti podgorička Budućnost i domaći Makabi.

"Partizan od kad igra u Jadranskoj ligi uvek je bio u završnici takmičenja. Osvojili smo pet titula za redom, iako ni prošle godine u Ljubljani ni pretprošle u Zagrebu nismo bili favoriti. Na ovakvim turnirima se nikad ne zna, igra se jedna utakmica u kojoj može da odluči inspiracija cele ekipe ili motivisanost pojedinca", rekao je Jovanović.

On je dodao da zna da iako je Makabi favorit za osvajanje titule, navijači i javnost od Partizana očekuju da napravi novo iznenađenje u Tel Avivu.

Trener crno-belih je rekao da će se Milan Mačvan oporaviti do subotnje utakmice, dok će odluku o Davidu Bertansu doneti danas ili sutra.

"Uložili smo mnogo truda i veliku energiju da bi došli do finalnog turnira, za nas je plasman na fajnal-for, ko zna koji po redu, veliki uspeh, pogotovo ako se uzme u obzir da smo ponovo promenili veliki broj igrača u odnosu na prethodnu sezonu", zaključio je Jovanović.

Partizan je ove sezone u regularnom delu takmičenja dva puta igrao sa Cedevitom, pobedio u Beogradu, a izgubio u Zagrebu.

"Cedevita je ambiciozna ekipa i ne očekuje nas laka utakmica. Mi ćemo biti motivisani i možemo se nadati uspehu ukoliko odigramo skoncentrisano svih 40 minuta", rekao je najstariji igrač Partizana Dušan Kecman.

Bek Partizana je dodao da će on i saigrači pokušati da naprave korak više u karijerama.

"Naši navijači, ma koliko mi pričali da je sam plasman na završni turnir veliki uspeh, potajno se nadaju iznenađenju. Cilj svakog igrača je da napravi korak više, ali prvo da mi prođemo polufinale, pa ćemo posle razmišljati kako dalje", rekao je Kecman.

Kapiten Petar Božić istakao je da Partizan, za razliku od ranijih završnica, neće biti favorit u Tel Avivu.

"Uložili smo mnogo truda za fajnal-for, tačno je da ovaj put nismo favoriti, ali imamo dovoljno motiva da napravimo iznenađenje. Čeka nas veoma teško polufinale i to je jedino na šta su nam misli u ovom trenutku usmerene", rekao je Božić.

Utakmica Cedevita - Partizan igra se u subotu od 17.45 sati, dok je meč između Makabija i Budućnosti na programu od 20.15.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track