NIKOLI JOKIĆU U ČAST: Mega Leks povukao broj 15 iz upotrebe
Foto: Saša Pavlic

Veliko priznanje

NIKOLI JOKIĆU U ČAST: Mega Leks povukao broj 15 iz upotrebe

Košarka -
Mega je u njegovu čast održala malu ceremoniju pre nego što je odigrala prijateljski meč sa šampionom Turske Karšijakom

SREMSKA MITROVICA - Košarkaški klub Mega Leks povukao je danas iz upotrebe dres sa brojem 15, koji je u toj ekipi nosio Nikola Jokić, prvi igrač koji je direktno iz kluba otišao u NBA ligu.

Novi košarkaš Denvera obratio se prisutnima u hali u Sremskoj Mitrovici putem video linka.

"Hteo bih da se zahvalim Mega Leksu na ovom predivnom događaju koji mi je priređen i koji je uveličao moju dosadašnju karijeru. Veoma mi je drago što će moje ime i broj 15 biti zapamćeni u Megi. Želim da se zahvalim upravi, stručnom štabu i saigračima jer bez njih to ne bih mogao nikad da ostvarim. Veliko hvala i mojoj braći, roditeljima i devojci što su sve vreme bili uz mene. Moj tim i ja imamo zadatak da pokažemo Mega Leks, Sombor i Srbiju u najboljem mogućem svetlu", rekao je Jokić.

Mega je pre broja 15 "penzionisala" broj 12 Novice Veličkovića i broj devet Vasilija Micića.

Košarkaši Mega Leksa savladali su večeras u prijateljskoj utakmici u Sremskoj Mitrovici ekipu turskog prvaka Karšijake sa 73:69 (17:20, 19:12, 17:25, 20:12) na promociji tima za novu sezonu.

Izabranici trenera Dejana Milojevića do velike pobede, koja će im sigurno mnogo značiti na polju samopuzdanja pred start regionalne ABA lige, stigli su zahvaljujući sjajnoj igri u završnici.

Mega je serijom 10-0 minus od pet poena (61:66) pretvorila u vođstvo koje je dobrom i smirenom igrom uspela da sačuva do kraja i slavi potpuno zasluženo protiv ovosezonskog učesnika Evrolige.

Meč je odigran u sjajnoj atmosferi pred oko 1.800 gledalaca koji su mogli da uživaju u zaista dobroj utakmici.

Trijumf Mege još više dobija na značaju ako se zna da su zbog povreda odsustvovali Nikola Ivanović, Alfa Kaba i Aleksandar Aranitović, a tokom meča zbog nezgodnog udarca u drugoj četvrtini igru je morao da napusti Timote Luvavu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track