EVROPA PRIČA O SRPSKOJ KOŠARKAŠICI: Saša Čađo sa osam trojki obeležila start Evrokupa
Foto: Fiba

Dalekometna paljba

EVROPA PRIČA O SRPSKOJ KOŠARKAŠICI: Saša Čađo sa osam trojki obeležila start Evrokupa

Košarka -
Poseban kuriozitet predstavlja činjenica da je Čađo postigla čak osam trojki, što je u ženskoj košarci redak slučaj

Članica zlatne ženske košarkaške reprezentacije Srbije Saša Čađo obeležila je prvo kolo Evrokupa. Osvajačica zlatne medalje na Evropskom prvenstvu održanom u Mađarskoj i Rumuniji minulog leta bila je najefikasnija igračica ovog kola sa 25 poena.

Poseban kuriozitet predstavlja činjenica da je Čađo postigla čak osam trojki, što je u ženskoj košarci redak slučaj. Njoj je to pošlo za rukom iz 11 pokušaja.

Srpska reprezentativka ovog leta je postala članica kluba Univerziteta u Istanbulu. Na utakmici protiv Dunava iz Bugarske koju je njen tim dobio rezultatom 83:71 Čađo je za 31 minut, pored 25 poena, imala i pet skokova i četiri asistencije.

Zapažene uloge u svojim klubovima imale su reprezentativke Jelena Milovanović, Nevena Jovanović i Tamara Radočaj.

Milovanović je za Orduspor iz Turske, koji je poražen na gostovanju letonskoj Rigi 75:69, postigla 20 poena.

Nevena Jovanović je predvodila turski Edirne u istorijskoj prvoj pobedi u ovom takmičenju nad ruskim Jenisejom 70:68 sa 13 poena, uz četiri skoka i dve asistencije.

Reprezentativni plejmejker Srbije Tamara Radočaj postigla je 21 poen na meču koji je njen Đer iz Mađarske izgubio od portugalske Sportive 76:67.

Reprezentacija Srbije okuplja se sredinom novembra zbog obaveza u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017. godine. Srpkinje će 21. novembra u hali "Pionir" protiv Nemačke odigrati prvu utakmicu kvalifikacija, što će ujedno biti i prvi meč od osvajanja zlatne medalje na Evropskom šampionatu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track