EMOTIVAN OPROŠTAJ BRAJANTA: Draga košarko, uvek ću te voleti!
Foto: Fonet

Kobijevo zbogom

EMOTIVAN OPROŠTAJ BRAJANTA: Draga košarko, uvek ću te voleti!

Košarka -
Jedan od najboljih igrača u istoriji košarke, legenda Lejkersa Kobi Brajant, objavio je da se na kraju sezone ide u penziju

Maestralni 37-godišnji košarkaš je u izuzetno emotivnom pismu obavestio javnost da je došlo vreme da voljenom sportu kaže zbogom.

Draga košarko, Od trenutka kada sam počeo da umotavam tatine čarape i šutiram zamišljene šuteve za pobedu u velikom 'Forumu', znao sam jednu stvar – zaljubio sam se u tebe. Ljubav je toliko duboka da sam ti dao sve, od mojeg uma i tela do mog duha i duše. Kao šestogodišnjak koji se duboko zaljubio u tebe nikada nisam video kraj tunela, video sam samo sebe kako istrčavam iz jednog. I tako sam trčao, trčao sam uzduž i popreko svakog terena, jurio svaku izgubljenu loptu zbog tebe. Tražila si od mene energičnost, ja sam ti dao moje srce, jer uz njega dolazi i mnogo više. Igrao sam kroz znoj i bol. Ne zato što sam imao izazov, već zbog tvog poziva. Radio sam sve za tebe. Jer takve stvari radiš kada se zbog nekoga osećaš živo kao što sam se ja osećao zbog tebe. Dala si šestogodišnjem momku njegov san u Lejkersima. I zbog toga ću te uvek voleti. Ali, ne mogu opsesivno da te volim još dugo. Ova sezona je sve što je ostalo u meni. Moje srce može da primi još udaraca, moj um može da izdrži napore. Ali moje telo zna da je vreme za oproštaj. I to je ok. Spreman sam da te pustim. Želim da znaš to. Želim to da znaš sada kako bi oboje uživali u svakom zajedničkom trenutku koji nam je ostao. Dobrom i lošem. Dali smo jedno drugom sve što smo imali. I oboje znamo, bez obzira šta budem sledeće radio. Biću uvek taj klinac sa umotanim čarapama, kantom za đubre u ćošku, pet sekundi do kraja i loptom u mojim rukama. 5...4...3...2...1. Uvek ću te voleti, Kobi“, napisao je Brajant u emotivnom oproštajnom pismu.

Brajant je tokom karijere pet puta osvojio šampionski prsten sa Lejkersima i 17 puta je bio izabran u "ol-star" tim. On je dva puta bio najkorisniji igrač (MVP) finala NBA lige, a četiri puta MVP "ol-star" utakmice. Pored velikog broja nagrada i trofeja, osvojio je i dve olimpijske zlatne medalje. On je treći najbolji strelac u istoriji NBA lige sa 32.683 poena, odnosno najbolji je strelac u istoriji Lejkersa. Po broju poena u NBA ligi na prvom mestu je Karim Abdul Džabar sa 38.387 poena, a drugi je Karl Meloun sa 36.928 poena.

Poslednje tri sezone Brajant se mučio sa povredama i za dve godine odigrao je ukupno 41 utakmicu.

"Kobi Brajant je jedan od najboljih igrača u istoriji NBA lige. Bez obzira da li igra u finalu lige ili vežba u praznoj teretani, Kobi bezuslovno voli košarku", rekao je komesar NBA lige Adam Silver.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track