(VIDEO) MARINA MALJKOVIĆ: Ceo svet se divi šampionkama iz male Srbije
Foto: Profimedia

Ponos i sreća

(VIDEO) MARINA MALJKOVIĆ: Ceo svet se divi šampionkama iz male Srbije

Košarka -
Selektorka košarkašica Srbije Marina Maljković, kaže da se posle titule šampiona Evrope osvojene na Vidovdan u Budimpešti, ceo svet pohvalno izražava o timu koji sa klupe predvodi i načinu na koji igra i ponaša se.

"Mnogo sam u životu prošla i znači mi podrška porodice i bogat sportski život, sportska kultura u kojoj sam živela. Bez motivacije koja živi u meni ne možeš ništa, kao što ne možeš ni sam. Sva moja sreća i zadovoljstvo je u načinu na koji igramo i onome po čemu smo poznati. U teškim vremenima, devojke se bacaju za loptu igraju sa velikom gladi za pobedama, to me najviše raduje i o tome pričam u Francuskoj i po Evropi", rekla je Maljkovićeva.

Ona se potom osvrnula na 2011. godinu i dan kada je postavljena za selektorku Srbije.

"Kada smo krenuli 2011. godine bili smo u minusu i sanjali zajedno Olimpijske igre 2016. Tada su se svi smejali! Potpuno je neverovatno da će Srbija biti prisutna na Igrama. a značaj toga se oseti u svetu kada vidite da Francurska, Španija Turska, Rusija i mnoge velesile još nisu u Riju, a mala Srbija jeste! Ne možete da zamislite koliko igračice i ja imamo divljenje svih, zbog tog uspeha."

Maljkovićeva je potom govorila i o ličnom doživljaju uspeha koji je Srbija postigla. Što se mene lično tiče tu su specifične situacije. Najmlađi selektor, žena, za mene se uvek vezuju rekordi i podizanje stepenika svake sezone. Nema šta, Olimpijske igre su vrhunac, kojeg još nismo svesne."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track