SIMONOVIĆ: Pionir je Zvezdina velika prednost protiv Fenerbahčea
Foto: Saša Pavlić Kurir

Iskusno krilo crveno-belih pred meč Top 16 Evrolige

SIMONOVIĆ: Pionir je Zvezdina velika prednost protiv Fenerbahčea

Košarka -
Košarkaši Crvene zvezde nastavljaju takmičenje u Top 16 Evrolige u petak protiv Fenerbahčea.

Crveno-beli su ove sezone igrali već dva puta sa Fenerbahčeom i jedan od najiskusnijih igrača u Crvenoj zvezdi, Marko Simonović, kaže da njegov tim bez opterećenja ulazi u ovaj meč.

- Fener je izuzetno kvalitetna ekipa. U odličnoj su formi i imaju sastav za najviše domete u Evroligi. Mi smo plasmanom u Top 16 ostvarili zacrtani cilj, ali nećemo se tu zaustaviti. Sada želimo da uživamo i da igramo dobre utakmice sa najboljim ekipama - kaže Simonović.

Simonović kao najveći kvalitet Fenerbahčea ističe trenera Željka Obradovića.

- Fener pre svega ima Željka na klupi, a svi znamo šta to znači. Sjajno su popunjeni na svim pozicijama i u njihovom sistemu uvek neko drugi iskoči i reši utakmicu. Jednostavno su izvanredan tim - smatra Simonović.

Crveno-beli prvi put ove sezone sa Fenerbahčeom igraju u Pioniru, gde su više puta ove sezone uz pomoć publike dolazili do trijumfa.

- Igranje u Pioniru je stvarno naša velika prednost. Uz naše navijače tamo smo i napravili ovaj rezultat. Verujem da možemo da nastavimo sa iznenađenjima - rekao je Simonović.

Top 16 faza Evrolige je duga i Simonović zna šta bi mogao da bude ključ eventualnog plasmana u četvrtfinale.

- U Top 16 fazi ekipe igraju dosta jače i agresivnije. Mislim da mi treba da tražimo šansu u utakmicama koje igramo kod kuće, jer niko nema takav domaći teren i navijače kao što mi imamo - zaključio je Simonović.

Crvena zvezda i Fenerbahče igraju meč drugog kola Grupe E u Top 16 fazi Evrolige u petak, od 20 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track