(FOTO, VIDEO) DELIJE UŽIVALE U PIONIRU: Zvezda izbušila Metalac i napravila lepu uvertiru za Unikahu
Foto: Aba-liga.com

Šampion nastavio borbu za drugo mesto

(FOTO, VIDEO) DELIJE UŽIVALE U PIONIRU: Zvezda izbušila Metalac i napravila lepu uvertiru za Unikahu

Košarka -
Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su Metalac u hali "Pionir" u utakmici 20. kola ABA lige - 86:74 (22:11, 19:17, 23:20, 22:26).
1 / 4 Foto: Aba-liga.com

Crveno-beli su se ovom pobedom izjednačili sa Cedevitom na drugom mestu tabele regionalnog takmičenja sa učinkom 15-5 (prva je Budućnost sa 18-2). Ujedno, ekipa trenera Dejana Radonjića napravila je sjajnu uvertiru pred evroligaški meč sa Unikahom u petak na istom mestu.Metalac je zabeležio 12. neuspeh u sezoni, uz osam pobeda, pa se sada nalazi u grupi ekipa od sedmog do 11. mesta. Isti bilans imaju i MZT, Igokea, Partizan i Krka i svi su smešteni na samo korak iznad Olimpije, Sutjeske i Tajfuna, koji su na dnu tabele. Crvena zvezda je od starta nametnula svoj ritam pred oko 2.500 gledalaca. Na krilima velikog trijumfa nad Panatinaikosom u Atini prošlog četvrtka domaći košarkaši su blistali u uvodu meča - služio ih je šut, na početku pogodili četiri trojke iz šest pokušaja, a navijačima su priredili i dosta atraktivnih poteza. Prednost Zvezde je konstantno rasla do u prvom poluvrmenu maksimalnih 18 poena razlike u 16. minutu - 34:16.U nastavku je srpski i regionalni šampion rutinski odrađivao posao. Najveću prednost, i to nekoliko puta, imao je 20 poena. Ipak, gosti su, posle opuštanja crveno-belih, uspeli da na dva i po minuta pre kraja priđu na samo sedam poena zaostatka (77:70). Tada je Dejan Radonjić zatražio tajm-aut, povisio ton na svoje igrače, koji su se vratili na parket i postavili stvari na svoje mesto.

Nemanja Dangubić je u pobedi Zvezde učestvovao sa 17 poena, po deset su dali Marko Gudurić i Kvinsi Miler, devet je dodao Tarens Kinzi... Crveno-beli su pogodili 11 trojki iz 21 pokušaja.

Najefikasniji na meču bio je Đorđe Majstorović sa čak 23 poena (4/6 za tri), Rakićević je ubacio 13 poena...

"U duelu protiv Metalca smo ostvarili ono što nam je bitno. Održali smo dobar ritam dosta dugo. U nekoj raspodeli minutaže smo malo posutali, ali smo i tada u finišu dobro odreagovali", rekao je Radonjić.

"Zadovoljstvo je zbog načina na koji radimo i želja je da tako nastavimo. Odnos mora da se drži i još duži period da bi ekipa bila još bolja i kako bi se što bolje pripremili za bitku za trofeje", dodao je Radonjić.

Trener Metalca Vladimir Djokić naveo je da je Zvezda zasluženo slavila.

"Bilo je to jasno već posle nekoliko minuta. Nama su se dešavale neke košarkaške gluposti. Zvezda je to iskoristila da se odlepi. Poslednji trzaj je bio tri minuta pre kraja, ali ništa više od dostojnog otpora nismo uspeli da pružimo. Želim Zvezdi što više uspeha", kazao je Đokić.

U narednom kolu Crvena zvezda gostuje Partizanu, dok Metalac u Valjevu igra protiv Budućnosti.

Foto: aba-liga.com
Foto: aba-liga.com

TOK MEČA:

Četvrta četvrtina - 86:74:

38. minut - 80:70 - Stigla je reakcija - trojka Milera. Time je definitivno stavljena tačka na večerašnji meč.

22:34 - Dejan Radonjić je pozvao tajm-aut tokom kojeg se žestoko razdrao na svoje igrače: Šta je s odbranom?!

38. minut - 77:70 - Trojkom Rakićevića Metalac je prišao na sedam poena. Tolika razlika nije bila još od trećeg minuta.

34. minut - 74:55 - Odmah posle tajm-auta Dangubić uzvraća trojkom, a nadovezao se Simonović.

34. minut - 68:55 - I Bakićeva treća trojka. Metalac je sveo zaostatak na "samo" 13 poena, pa je Dejan Radonjić zatražio tajm-aut.

33. minut - 68:52 - Majstorović je ponovo pogodio trojku, svoju treću na meču, tek da ne da Zvezdi da pobegne na više od 20 poena razlike...

Treća četvrtina - 64:48:

29. minut - 61:40 - U strelce se upisao i Simonović, naravno trojkom.

28. minut - 56:36 - Nova maksimalna prednost domaćina posle još jedne Gudurićeve trojke.

26. minut - 52:34 - Ponovo je 18 razlike posle trojke Gudurića.

24. minut - 45:34 - Razigrao se Majstorović. Ubacio je dve vezane trojke i sada ima 13 poena na svom kontu.

Druga četvrtina - 41:28: Kinzi je dao devet poena, Dangubić osam, Miler pet... Na drugoj strani Majstorović sedam, Bakić šest...

20. minut - 41:26 - Dangubić je dao trojku i prekinuo seriju promašaja domaćina.

19. minut - 38:26 - Crveno-beli su pogodili četiri od prvih šest šuteva van linije 6,75, a sada su na 4/10. U međuvremenu, obe trojke za goste dao je Bakić.

16. minut - 34:16 - Poeni domaćina iz kontre za plus 18.

13. minut - 29:13 - Gudurić - Simanić za novi alej up i novo najveće vođstvo Zvezde!

Prva četvrtina - 22:11 - Zvezda je razbila Metalac trojkama, imala i 15 poena prednosti (22:7).

8. minut - 20:7 - Prednost Zvezde raste... Lopta brzo ide, "sevaju" trojke, sada je van linije 6,75 precizan bio i Micić.

4. minut - 11:3 - Tri od tri za tri: Sada je precizan i Miler.

3. minut - 8:3 - Alej up: Kinzi za Dangubića!

2. minut - 6:2 - Kinzi i Jović su pogodili trojke u uvodu utakmice.

20:58 - Na tribinama hale "Pionir" ima oko 2.500 gledalaca.

20:56 - Košarkaši Crvene zvezde zagrevali su se u dresovima fudbalera.

20:52 - "Metalac je pokazao da je u poslednje vreme u dobroj formi. Dolaze u Pionir, kao i mnoge ekipe ranije, sa ambicijom da nas iznenade u trenutku kada je iza nas velika potrošnja protiv Panatinaikosa. Zato želimo da naša reakcija bude adekvatna važnosti meča, da nam se ne bi ponovile neke stvari. Moramo da imamo dobar pristup i dobar odnos i da osvojimo nove bodove", rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić, a sve njegove izjave uoči ovog meča možete pročitati OVDE.

20:45 - Zvezda je vezala osam pobeda nad Metalcem. Valjevčani su poslednji put bili bolji od crveno-belih u aprilu 2013. u srpskoj Superligi, što im je bila druga uzastopna pobeda nad istim rivalom.

20:41 - Metalac je u prošlom kolu kod kuće savladao Krku 83:77. Zabeležio je tri pobede u poslednja četiri kola regionalnog takmičenja.

20:36 - Zvezdi ovaj meč predstavlja uvertiru za evroligaški duel u petak u Beogradu protiv Unikahe. Crveno-beli dočekuju Metalac osokoljeni trijumfom nad Panatinaikosom u Atini minulog četvrtka.

20:30 - U prvom ovosezonskom duelu u 7. kolu ABA lige Crvena zvezda je pobedila u Valjevu 68:62.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track