(VIDEO) BOBIJEV ŠOU: Dabl-dabl sjajnog Marjanovića, Bjelica dvocifren!
Foto: Profimedia

Učinak naših košarkaša u NBA

(VIDEO) BOBIJEV ŠOU: Dabl-dabl sjajnog Marjanovića, Bjelica dvocifren!

Košarka -
Srpski košarkaški reprezentativac Boban Marjanović zabeležio je "dabl-dabl" učinak u pobedi svog San Antonija nad Hjustonom, dok je Nemanja Bjelica imao dvocifren učinak u porazu Minesote od Oklahome

San Antonio je posle poraza od šampiona Golden Stejta, najubedljivijeg u poslednje tri godine, želeo da na nekom iskali bes.

Spursi su u teksaškom derbiju pobedili Hjuston sa 130:99, predvodjeni Lamarkusom Oldridžom, koji je postigao 25 poena i 10 skokova, a ekipa je ostala neporažena kod kuće ove sezone.

"Bili smo vrlo motivisani, a i dalje pomalo besni zbog onoga što se desilo. Ali, te stvari morate da zaboravite što pre možete i da naučite nešto iz njih. Večeras je ceo tim sjajno reagovao", rekao je plejmejker Toni Parker, koji je meč završio sa 15 poena i sedam asistencija.

Marjanović je igrao nešto manje od 17 minuta i za to vreme imao je učinak od 13 poena i 10 skokova.

Najefikasniji u Hjustonu bio je Džejms Harden sa 20 poena.

Oklahoma je u gostima pobedila Minesotu 126:123 u uzbudljivom meču kojeg je na kraju rešio Kevin Durent, sa dva važna šuta u završnici meča. On je utakmicu završio sa 27 poena, devet skokova i pet asistencija.

Sjajne partije pružili su i Rasel Vestbruk sa 24 poena, 15 asistencija i osam skokova, dok je Enes Kanter doprineo sa 23 poena i 10 skokova. Minesota je žarko želela pobedu i igrala je jako dobro, pošto je imala šut iz igre od 55,6 odsto i 31 asistenciju, ali je promašila 10 slobodnih bacanja. Najefikasniji u poraženom timu bio je Zek Lavin sa 35 poena, dok je Endru Vigins dodao 20.

Bjelica je utakmicu završio sa 11 poena, tri skoka i tri asistencije, uz šut iz igre 3/5 i svih pet pogodjenih penala.

Jedini predstavnik Srbije na ovogodišnjem "Ol staru", Nikola Jokić nije imao svoje veče u porazu Denvera od Bostona 111:103. On je za 19 minuta u igri postigao tri poena, uz sedam skokova i četiri asistencije, a iz igre je šutirao 1/6.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track