KRILINEKO HVALIO ZVEZDU: Evo ko mu je smetao na tribinama u Moskvi
Foto: KS Rusije

Legenda oduševljena samo košarkom

KRILINEKO HVALIO ZVEZDU: Evo ko mu je smetao na tribinama u Moskvi

Košarka -

Doskorašnji košarkaš CSKA i reprezentativac Rusije Andrej Kirilenko, nije se osećao lepo u prisustvu oko 1.000 navijača Crvene zvezde, među kojima je bilo i onih koji su na drugi meč četvrtfinala Evrolige došli iz Beograda i "lokalaca".

"Navijačima koji narušavaju javni red i viču vulgarne stvari trebalo bi da bude zabranjeno da idu na košarkaške utakmice", rekao je novinskoj agenciji "Tass" u Moskvi predsednik Košarkaškog saveza Ruske federacije.

"Sa navijačima se mora raditi. Mnogo ljudi dođe da gleda utakmicu sa decom i apsolutno ne želi da sluša sve to. Ne bi smelo da bude dozvoljeno prisustvo onih koji vređaju i koji se ne ponašaju normalno. Niko nije protiv emocija i ljutnje, ali kada je ona izražena kroz tuču, vatru i psovke, onda joj se protivim", dodao je Kirilenko.

Utakmici CSKA - Zvezda prisustvovalo je 8.000 gledalaca.

Upitan za meč i košarku, Rus je izneo pohvale na račun srpskog tima, koji je nesrećno poražen 77:76 i posle dva meča ima zaostatak od 0:2 u seriji, koja se igra do tri pobede.

"Crvena zvezda ima dobar, inteligentan tim, koji igra pametnu i inteligentnu košarku. Takva igra uvek i karakteriše Srbije, kao i dobro odabrana taktika. Stoga, nije iznenađenje što je ova utakmica bila tako teška".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track