KO ĆE KOME... Kum Željko uručio otkaz Dudi Ivkoviću!
Foto: Fonet

Razišao se sa Efesom

KO ĆE KOME... Kum Željko uručio otkaz Dudi Ivkoviću!

Košarka -

Bivši selektor košarkaške reprezetnacije Srbije Dušan Duda Ivković dobio je otkaz u turskom klubu Anadolu Efes posle poraza u derbiju od ekipe Fenerbahčea.

Ekipa Željka Obradovića savladala je u derbiju 27. kola turskog šampionata savladala ljutog rivala, posle čega je Efes odlučio da raskine saradnju sa iskusnim srpskim stručnjakom Ivkovićem.

„Bord direktora je 25. aprila odlučio da okonča saradnju sa Dušanom Ivkovićem. Zahvaljujemo mu se na svemu što je učinio za klub i želimo mu uspeha u nastavku karijere“, stoji u saopštenju na zvaničnom sajtu kluba.

Košarkaši Fenerbahčea imali su ubedljivu prednost tokom čitavog meča. U nekoliko navrata imali su više od 20 poena prednosti. Efes je u završnici serijom 15:0 uspeo u potpunosti da se vrati u meč, međutim, izabranici Željka Obradovića nisu dozvolili potpuni preokret.

Srpski trener ekipu Efesea preuzeo je u leto 2014. godine i tada je potpisao ugovor na dve sezone. Efes ove sezone nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Evrolige, a u prvenstvu Turske trenutno je na prvom mestu na tabeli sa dva boda i utakmicom više od Fenerbahčea.

(Kurir sport / B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track