TEŽAK ŽREB ZA CRNO-BELE: Partizan u Evrokupu sa Himkijem, Albom, Lietuvos Ritasom...
Foto: Printskrin

Klub iz Humske ponovo u Evropi

TEŽAK ŽREB ZA CRNO-BELE: Partizan u Evrokupu sa Himkijem, Albom, Lietuvos Ritasom...

Košarka -

Košarkaši Partizana igraće u grupi B Evrokupa sa ekipama Himkija, Albe, Bilbaa, Lietuvos Ritasa i Kantua, odlučeno je žrebom u Barseloni.

U prvoj fazi igraće po šest ekipa u četiri grupe, a zatim će po četiri najboljeplasirane ekipe iz svake grupe igrati u TOP 16 fazi. Po najbolja dva tima iz sve četiri grupe plasiraće se u četvrtfinale, gde će se, kao i u polufinalu i finalu, igrati plej-of sistem na po tri pobede.

"Jaka grupa, prerano je da govorimo o našim šansama, jer bi svi klubovi tek trebalo da sastave ekipe. Zadovoljni smo, jer ćemo igrati protiv jakih timova. Biće sjajno za naše navijače, jer će imati priliku da gledaju dobre mečeve. Uzeli smo godinu dana pauze od Evrope i sada smo 'gladni' da se vratimo i da igramo protiv svih tih dobrih timova", poručio je Šilobad.

Odmah nakon žreba, trener crno-belih Aleksandar Džikić je izjavio:

"U ovom momentu je vrlo teško davati bilo kakve ocene uzevši u obzir da ni naš tim nije kompletiran, baš kao ni timovi naših protivnika iz grupe. Sve su to ambiciozni klubovi, sa puno iskustva igranja u Evroligi i Evrokupu, i sigurno je da će njihovi sastavi biti u skladu sa time. Ima puno vremena i biće puno promena", rekao je šef struke Partizana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track