SRPSKI DERBI PRIPAO PANTERIMA: FMP pobedio Megu u Železniku
Foto: FMP

Prvi trijumf

SRPSKI DERBI PRIPAO PANTERIMA: FMP pobedio Megu u Železniku

Košarka -

Košarkaši FMP-a pobedili su u Železniku Mega Leks sa 98:84 (24:19, 24:24, 27:20, 23:21) u drugom kolu Jadranske lige.

FMP je do prve pobede predvodio Nikola Žižić 24 poena i pet skokova, Dejan Davidovac dodao je 12, a Filip Čović imao je "dabl-dabl" učinak od 11 poena i 10 asistencija.

U ekipi Mega Leksa najefikasniji bio je Ognjen Jaramaz sa 17 poena, Kostja Mušidi dodao je 15, a po 11 su postigli Radovan Đoković i Miloš Milisavljević.

Derbi srpskih klubova u Jadranskoj ligi nije ličio previše na derbi, pošto je FMP nadigrao rivala u svim bitnijim elementima igre: imao je bolji šut, skoro duplo više skokova i više nego duplo asistencija.

Đorđe Simeunović je postigao jedno slobodno bacanje i to je bilo jedino vodjstvo Mege na utakmici. FMP je odgovorio serijom 6:0, što je navelo trenera gostiju Dejana Milojevića da zatraži tajm-aut.

To nije mnogo promenilo odnos snaga na terenu, pošto je FMP čuvao vodjstvo i pogadjao, koristeći propuste u odbrani Mege, ali i dobar šut. Gosti su početkom druge četvrtine prišle na tri poena zaostatka, ali su domaćini odgovorili serijom 15:2 i stekli najveću prednost, 39:23, sredinom druge četvrtine.

Mega se posle toga konačno trgla. Kostja Mušidi postigao je dve vezane trojke, a onda je kapiten gostiju Rade Zagorac postigao svoje prve poene. Ekipa je posle toga pojača odbranu i do kraja poluvremena je prišla na 48:43.

Mega je još agresivnije počela drugo poluvreme. Posle dva minuta bez ijednog poena na obe strane, Ognjen Jaramaz je dao dva penala i priveo goste na 48:45. FMP je odgovorio poenima Žižića i Kaplanovića i vratio razliku na oko šest poena, koliko je iznosila sve do finiša treće četvrtine.

Tada je domaći tim napravio seriju 15:4 i ponovo stekao 15 poena prednosti u poslednjem minutu deonice.

FMP nije spuštao tempo ni u poslednjoj četvrtini, u kojoj je takodje nadigrao protivnika i sačuvao prednost i pobedu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track