ODE ĐILAS: Predsednik KS Srbije danas podnosi ostavku
Foto: Dado Đilas

Nema više

ODE ĐILAS: Predsednik KS Srbije danas podnosi ostavku

Košarka -

Čovek koji je napravio mnoge pozitivne pomake u srpskoj košarci napušta Savez, a njegov naslednik još nije poznat

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas podneće ostavku na današnjoj sednici Skupštine KSS.Đilas je još ranije najavio da će se posle Olimpijskih igara u Riju povući s te funkcije, a njegov naslednik još nije poznat. Novi izbori u kući košarke biće zakazani najverovatnije polovinom decembra.Šest godina dovoljnoDragan Đilas došao je na mesto predsednika KSS 2011. godine, a za vreme njegovog mandata reprezentacije Srbije napravile su odlične rezultate na velikim takmičenjima.- Smatram da je skoro šest godina dovoljno. Ostvarili smo ogromne uspehe, Savez nema finansijskih problema, uvaženi smo u FIBA... Mislim da je vreme da na čelo Saveza dođe neko novi, s novom energijom. Mandat mi traje do 2019. godine, dva puta su me ljudi košarke birali za predsednika, što je bila čast za mene. Odlučio sam da je sad vreme da se povučem i u narednih nekoliko meseci KSS će dobiti novo rukovodstvo - poručio je letos Đilas.Uradio mnogoOn je zaista uspeo da sredi finansije u KSS, a što se tiče rezultata, muška reprezentacija osvojila je srebrne medalje na Svetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama, a košarkašice su uspele da se domognu titule evropskih šampionki i bronze u Riju.Velika stvar koju je Đilas uspeo da uradi jesu i dugogodišnji ugovori sa selektorima Marinom Maljković i Sašom Đorđevićem.

USPESIkonsolidovao finansijske prilike u KSSženska reprezentacija šampion Evrope i treća na OI muška reprezentacija druga na svetu i OIdugoročni ugovori sa selektorima

KO BI MOGAO DA NASLEDI ĐILASA Dejan BodirogaProslavljeni košarkaš je razočarano napustio Savez u proleće 2015. i otišao zu FIBA, ali se sada pominje kao ozbiljan kandidat.Predrag DanilovićNajtrofejniji srpski košarkaš i bivši predsednik Partizana jedan je od ozbiljnih kandidata za mesto prvog čoveka KSS.Dušan IvkovićProslavljeni srpski trener takođe se pominje kao čovek koji bi mogao uspešno da vodi kuću košarke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track