VIŠE NEMA DILEME: Duško Vujošević jednoglasno izabran za novog selektora BiH
Foto: Nemanja Pancic

Preuzima Zmajeve

VIŠE NEMA DILEME: Duško Vujošević jednoglasno izabran za novog selektora BiH

Košarka -

Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH danas je jednoglasno odlučio da je slavni trener Duško Vujošević novi selektor Bosne i Hercegovine.

Prva akcija novog selektora BiH bit će pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje će naša reprezentacija igrati od 2. do 19. avgusta u grupi sa Švedskom, Slovačkom i Ermenijom.

Ovu informaciju je potvrdio Dubravko Barbarić, generalni sekretar KSBiH.

"Duško Vujošević je izabran za novog selektora naše reprezentacije, a ugovor će biti potpisan na četiri godine nakon isteka njegovog angažmana u francuskom Limožu. Zadovoljni smo jer smo pronašli dugoročno rešenje u skladu s novim FIBA-inim sistemom takmičenja. Takođe, postigli smo dogovor da Vujošević angažuje jednog perspektivnog domaćeg trenera za pomoćnika koji će na taj način sigurno steći važno iskustvo", rekao je Barbarić za Klix.

Vujošević (58) je u karijeri dugoj više od 30 godina u četiri navrata vodio Partizan, a 2010. seo je i na klupu moskovskog giganta CSKA.

S juniorskom reprezentacijom SFR Jugoslavije 1988. godine osvojio je zlato, a vodio je i seniorske reprezentacije Srbije i Crne Gore 2003. godine kada je na Evrobasketu uprkos otkazima skoro svih zvezda tadašnjeg aktuelnog svetskog i evropskog prvaka osvojio peto mesto te Crnu Goru od 2007. do 2010. godine kada je novoformiranu selekciju uveo u Diviziju A.

Trenutno je trener francuskog Limoža, devetoplasirane ekipe francuske Pro A lige.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track