DAJTE JOKIĆU TROFEJ: Kandidat za igrača koji je najviše napredovao
Foto: Fonet AP

Bravo

DAJTE JOKIĆU TROFEJ: Kandidat za igrača koji je najviše napredovao

Košarka -

Čuveni NBA novinar Mark Stajn smatra da Srbin jedini može da konkuriše Grku Janisu Andetokumbou

Nikola Jokić je opasan kandidat za igrača koji je najviše napredovao u NBA ligi, smatra ESPN!Čuveni NBA novinar Mark Stajn uveren je da Srbin može da konkuriše Grku Janisu Andetokumbou, koji ove sezone blista u Milvokiju. Možda niste znali, ali Janis je postao prvi košarkaš u istoriji NBA koji je lider tima u poenima, skokovima, asistencijama, ukradenim loptama i procentu šuta. Pa ko može da parira košarkašu koga su zbog toga prozvali „grik frik?

- Nikola Jokić, naravno! - u svom tekstu konstatuje Stajn i nastavlja:

- Momak je monstruozno dobar. Tako dobar da zaslužuje titulu MVP Zapada za središnji deo sezone. Tome u prilog ide i statistika, koja kaže da je u tom periodu imao prosek od 21,3 poena, 10 skokova i 5,3 asistencije, uz ludački šut od 60,8 procenata. Zahvaljujući njemu Nagetsi su, mimo očekivanja, stigli nadomak plej-ofa. Ako ste možda zaboravili, Nikola je bio 41. pik! Zato će trka za igrača koji je najviše napredovao biti divlja.

Našem reprezentativcu svakako bi išlo u prilog ako bi se njegov tim plasirao u doigravanje.

Plej-of trka PORTLAND IZGUBIO, DENVER SVE BLIŽIKošarkaši Minesote savladali su jutros Portland sa 110:109 i pomogli Denveru u borbi za mesto u plej-ofu. Najbolji košarkaš Portlanda Demijan Lilard imao je šut za pobedu u poslednjoj sekundi, ali je promašio. Minesota, koja duže vreme igra bez povređenog Nemanje Bjelice, slavila je najviše zahvaljujući sjajnom Karl-Entoniju Taunsu, koji je imao 34 poena i 12 skokova. Nagetsi sada imaju zaostatak od samo jedne pobede.

Predrag Gajić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track