Majami ima tri meč lopte

NBA

Majami ima tri meč lopte

Košarka -
Utakmici finala plej-ofa američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Majami je jutros na svom terenu savladao Oklahomu sa 104:98 i poveo sa 3:1 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede

NJUJORK - U 4. utakmici finala plej-ofa američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Majami je jutros na svom terenu savladao Oklahomu sa 104:98 i poveo sa 3:1 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.

Ovom pobedom Majami je stigao do tri "vezane" meč lopte iako je posle prve četvrtine bio daleko od njih.

Predvođena Raselom Vestbrukom i Kevinom Đurentom Oklahoma je bolje otvorila utakmicu i, činilo se, bila na najboljem putu da vrati "brejk". Krajem prve deonici gosti su imali prednost od čak 17 poena (33:16), ali je Noris Kol "trojkom" smanjio vođstvo i svoj tim uveo u drugu četvrtinu sa minusom od 14 koševa (33:19).

Pogodak Kola bio je prava injekcija za igrače Majamija koji su za nepuna četiri minuta stigli do izjednačenja - 35:35.Od tada, pa skoro do samog kraja, vladala je rezultatska neizvenost iako je Majami u nekoliko navrata sticao prednost od šest do sedam poena.

Poslednji osetljiviji "višak" Majami je imao u poslednjoj deonici kada je vodio sa 90:83. Šest minuta pre kraja, međutim, ta prednost se istopila i rezultatje bio izjednačen - 90:90. Posle još jednog kratkotrajnog vođstva Majamija (92:90) gosti su "vezali" četiri poena pošto se Lebron Džejms povredio i na kratko morao da ode na klupu.Ulog je bio preveliki da bi Džejms duže ostao van igre i, iako povređen, vratio se na teren i svoj tim poveo ka pobedi.

Poslednji period igre ipak je protekao u znaku Marija Čalmersa. Od ukupno 25 poena, Čalmers je 12 postigao u odlučujućoj četvrtini čime je nadmašio svoj košgeterski učinak iz prethodne tri utakmice zajedno. Džejms je ubacio poen više, ali je, uspu, podelio 12 asistencija i devet puta bio najviši u skoku. Odličnu partiju u pobedničkom timu, pored pomenutog dvojca, pružio je i Dvejn Vejd sa 25 koševa.

U poraženoj Oklahomi briljirao je Vestbruk sa 43 poena, sedam skokova i pet asistencija. Dvocifren košgertski učinak od njegovih saigrača imao je još samo Đurent koji je ubacio 28 koševa. Ostali daleko ispod očekivanja. Džejms Harden je utakmicu završio sa osam, Tabo Sefološa pet, a Serž Ibaka četiri poena.

Prvu meč loptu, na svom terenu, Majami će pokušati da iskoristi u noći između četvrtka i petka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track