SRPSKI BASKETAŠI PRVACI SVETA Dušan Domović Bulut: Igramo za Srbiju, a ne za penziju!
Foto: Foto: Fiba

OBJASNIO SVIMA

SRPSKI BASKETAŠI PRVACI SVETA Dušan Domović Bulut: Igramo za Srbiju, a ne za penziju!

Košarka -

Objasnio svima

Osvajanjem titule prvaka sveta naši reprezentativci stekli pravo na nacionalno priznanje jer je odskoro basket tri na tri olimpijski sport

Srpski reprezentativci u basketu „3 na 3“ odbranili su titulu prvaka sveta, a kako je ovaj sport nedavno uvršten u olimpijsku porodicu, to znači da im sleduju nacionalna priznanja.

foto: Foto: Fiba

A da su ih zaslužili, to nam je svima jasno. Na redu je država, koja mora da nagradi svetske prvake.

Zvanično najbolji igrač na svetu Dušan Domović Bulut istakao je za Kurir da je cela godina posvećena pripremama i igrama na Svetskom prvenstvu.

- Emotivno smo ispražnjeni i umorni. Mnogo smo radili, posvetili smo ovu sezonu Svetskom prvenstvu, između ostalog i zbog odluke da naš sport učestvuje na Olimpijskim igrama i zbog same afirmacije basketa tri na tri. Mi igramo da pokažemo svima da smo najbolji na svetu. Ne igramo zbog nekih, hajde da kažemo, para - rekao nam je Domović Bulut, koji je naglasio da se do zlata dolazi isključivo uz mnogo rada.

- Ljudi kad vide zlatnu medalju, ne vide sve ono što se moralo uraditi da bi se do nje došlo. Mnogo pre odluke da „3 na 3“ postane olimpijski sport mi smo bili tu i nadam se da ćemo i posle prvih Olimpijskih igara biti tu gde smo sada. Došli smo da tu i ostanemo.

Zlatne momke, osim Marka Savića, koji se zbog povrede vratio u Srbiju, zajedno sa ženskom reprezentacijom očekuju kvalifikacije za FIBA Evrokup 2017.

- Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo igramo danas i sutra, doputovali smo juče i malo se odmorili - kaže Bulut.

foto: Foto: Fiba

Polako na rate

OD KSS 10.000 EVRA

Kad su isti ovi momci prošle godine osvojili svetsku titulu, tadašnji predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas obećao im je po 10.000 evra za zlato, ali i naglasio da će morati malo da sačekaju jer tog novca nije bilo na raspolaganju.

- Prošle godine nas je Košarkaški savez premirao s nekih 10.000 evra i to se isplaćuje u ratama - otkrio nam je Bulut.

Kurir / Gojko Filipović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Urnebesno! Ko lošije peva? Nikola Jokić ili omladinci Partizana?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track