KOŠARKAŠICA MILA NIKOLIĆ ZA KURIR: Tramp je navijao za mene
Foto: Nebojša Mandić, EPA

EKSKLUZIVNO

KOŠARKAŠICA MILA NIKOLIĆ ZA KURIR: Tramp je navijao za mene

Košarka -

Prva Srpkinja sa NBA prstenom prisetila se vremena provedenog u Hjuston Kometsima

Prva žena sa prostora bivše Jugoslavije koja se okitila šampionskim prstenom u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu - WNBA Mila Nikolić posle pauze se vraća na parket. Ne kao igrač, nego kao osoba koja će najmlađima u KK Radnički preneti košarkaške, ali i ljudske tajne.

U ekskluzivnom intervjuu za Kurir Mila se prisetila vremena u kom je nosila dres zvanično najboljeg kluba na svetu Hjuston Kometsa.

- Prvo moram da kažem da svaki sportista, svako dete mora da veruje da može da igra tu najbolju ligu. Ja sam otišla 1999. godine u ekipu koja je te godine proglašena za najbolju na svetu. Meni je bila čast što sam igrala sa tri najveće američke zvezde Šeril Svups, Tinom Tompson i Sintijom Kuper, a trener nam je bio Ven Čenslor, koji je bio trener američke reprezentacije.

Da li si imala priliku da vidiš ili upoznaš neke velike face?

- Nisam imala prilike da upoznam, ali sam na utakmicama viđala brojne velike zvezde. Ako se ne varam, mislim da je čak Donald Tramp dolazio na utakmice, i muške i ženske.

U to vreme za muški deo Hjustona igrali su neki vrhunski košarkaši poput Čarlsa Barklija. Koga pamtiš iz tog perioda?

- Igrao je Hakim Olajdžuvon, trener je bio Rudi Tomljanović, bio je tu Klajd Dreklser, čini mi se na kraju karijere... Imali su vrhunsku ekipu. Njima je bila završena sezona, dolazili su na naše utakmice, pa smo se sretali i tu, kao i na treninzima.

Ima jasan cilj

NAUČIĆU DECU DA SE IGRAJU

Mila Nikolić će u KK Radnički raditi sa najmlađima, a sebi je postavila nekoliko ciljeva.

- Deca danas ne znaju da se igraju. Hoću da ih aktiviram i mislim da je košarka najlepši način da nauče mnoge stvari. Kako da se ponašaju, da se druže, da poštuju druge, da uživaju i vole ono što rade. To su neki moji ciljevi koje želim da prenesem deci. Važno je da shvate da se škola može završavati uz sport.

Kurir / Gojko Filipović

Foto: Nebojša Mandić, EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Vruće kuglice i kod UEFA ?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track