ĐORĐEVIĆ I TANJEVIĆ: O Jokiću, privatniku iz Evrolige, kalendaru, povredama...
Foto: Saša Pavlić

otvoreni

ĐORĐEVIĆ I TANJEVIĆ: O Jokiću, privatniku iz Evrolige, kalendaru, povredama...

Košarka -

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević rekao je da je pred početak turnira "Trofej Beograda" da su pred ekipom zahtevne utakmice koje će biti za Evropsko prvenstvo.

Srbija će u hali "Aleksandar Nikolić" igrati protiv protiv Grčke i Crne Gore.

Đorđević je, pre izlaganja o turniru, biranim rečima pričao o selektoru Crne Gore Bogdanu Tanjeviću.

- Čast mi što sedim pored sedim pored legende Boše Tanjevića, velika zahvalnost za sve što je uradio i izveo moju generaciju na pravi put. Očekuju nas sjajne utakmice, Crna Gora je u usponu brzinom svetlosti, dok će Grčka biti jedan od najvećih favorita na prvenstvu Evrope sa NBA zvezdom Adetokumbom. Pred nama su teške provere, tek smo sišli sa planine i priprema, biće i problema zbog adaptacije na vremenske uslove - rekao je Ðorđević na konferenciji za medije u beogradskom hotelu Kraun plaza.

Ðorđević je istakao značaj igranja u dresu reprezentacije za košarkaše.

- Čeka nas zahtevan turnir protiv jakih selekcija. Reprezentacija je veliki skok u napretku igrača, svakodnevni jak rad protiv vrhunskih igrača i timova. Na Evropskom prvenstvu favorita nema, mnoge selekcije pretenduju za vrh.

Selektor Srbije je podsetio da njegova ekipa ima probleme sa povredama igrača.

- Raduljica još nije u pogonu, odradiće prvi trening posle problema sa kolenom. Nedović će 14. ili 15. avgusta biti podvrgnut drugoj magnetnoj rezonanci i videćemo da li ćemo moći da ga koristimo, dok je svima poznata situacija sa Simonovićem.

On se još jednom dotakao otkaza Nikole Jokića za nastup na kontinentalnom takmičenju.

- Pričali smo sa Denverom i oni nisu stajali na putu Jokiću. Nikola je ostao pri svom stavu, teško je doći do svih glava iz naših fotelja.

Selektor reprezentacije Crne Gore Bogdan Tanjević, vidno raspoložen, izrazio je zadovoljstvo što se nalazi u Beogradu.

- Reprezentacija Crne Gore je počašćena što igra sa košarkaškim velesilama. Pravi orah da se vidi da li imamo čvrste zube, dobro smo se pripremili. Očekujem da se uhvatimo za vrat sa svima, ambiciozni smo, imamo mlad ti tm - poručio je Tanjević.

Kako je naglasio, ne može da razume odluku FIBA da ne dozvoli da reprezentacije prijave po 14 igrača za velike turnire.

- Devet godina traje moja borba sa FIBA i tim zahtevom, pokušavam da ih privolim. Kada imamo situacija kao sada da su dva igrača iz Srbije trenutno povređena, ne vidim nikakav razlog zašto se ne bi promenilo pravilo - rekao je Tanjević, dodavši i da je situacija takva da se privatnik iz Evrolige šali sa svima.

Bilo je planirano da na konferenciji za medije bude i selektor Grčke Kostas Misas, ali nije stigao zbog obaveza na treningu.

Prvog dana Trofeja Beograda, 11. avgusta od 21.00, sastaće se selekcije Crne Gore i Grčke, dok će narednog dana u isto vreme igrati Srbija i Grčka.

U nedelju, 13. avgusta, od 21.00 sastaće se Srbija i Crna Gora.

Kurir sport, Agencije, Foto: Saša Pavlić, Nebojša Mandić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Kako Milojević sluđuje Krasnodar?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track