(VIDEO) LUDI SRBIN ISPLJUVAO DONALDA TRAMPA: On je odvratan i komičan, Amerika je osramoćena
Foto: AP/Reuters

Popović kritikovao predsednika

(VIDEO) LUDI SRBIN ISPLJUVAO DONALDA TRAMPA: On je odvratan i komičan, Amerika je osramoćena

Košarka -

Trener San Antonio Sparsa Greg Popović važi za jednog od najžešćih kritičara aktuelnog američkog predsednika Donalda Trampa.

"Ludi Srbin", kako sebe naziva, se još jednom obrušio na Trampa i rekao da je Amerika trenutno "najveća sramota na svetu".

- Naša država je osramoćena u svetu zbog čega je nama neprijatno. Meni Donald Tramp deluje kao dečak u šestom razredu koji je pozvao društvo na svoju zabavu u dvorištvu, a tamo se nije pojavio niko. Uz to je odvratan i komičan - bez dlake na jeziku je bio dugogodišnji trener Sparsa.

Donald Tramp je svojim izjavama o ponašanju sportista tokom intoniranja himne podigao buru u Sjedinjenim Američkim Državama.

Američki predsednik je u subotu i nedelju putem društvenih mreža zaratio sa zvezdama NBA lige Stefom Karijem i Lebronom Džejmsom, kao i igračima iz NFL. Tramp je na jednom skupu u Alabami poručio da ne gleda nimalo blagonaklono na igrače u NFL koji ne poštuju američku himnu. - Zar ne biste voleli da vidite nekog od NFL vlasnika da kaže ovima što ne poštuju nacionalnu zastavu – 'Izvedite tog ku...nog sina van terena i otpustite ga!'" - rekao je Tramp.

Problem sa igračima američkog fudbala javio se prošle sezone kada je kvoterbek Kolin Kepernik odbio da stoji mirno tokom intoniranja himne zbog problema sa rasizmom u toj zemlji.

- Neću stajati i tako pokazivati poštovanje prema zastavi zemlje koja ugnjetava crnce i sve ljude druge boje kože - rekao je tada Kepernik. Njegov stav je podržao jedan od najboljih košarkaša NBA lige i član Golden Stejt Voriorsa Stef Kari, koji je rekao da neće otići u Belu kuću na tradicionalni prijem za šampione lige.

Tramp je zatim na Tviteru objavio da je povukao poziv, na šta se nadovezao Lebron Džejms i nazvao ga "propalicom".

Kurir sport

Foto: AP/Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: "Ja retko plačem...ali..." Oni su sinoć rasplakali Beograd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track