TONI KUKOČ: Žalim što sam Dudi rekao ne
Foto: Profimedia, Nebojša Mandić

Otvorio dušu

TONI KUKOČ: Žalim što sam Dudi rekao ne

Košarka -

Dobio sam poziv od Ivkovića za njegov oproštaj u Atini, kao i od Pešića za premijeru filma u Beogradu, ali oba događaja sam morao da propustim, istakao je slavni hrvatski košarkaš

Legendarni jugoslovenski i hrvatski košarkaš Toni Kukoč primljen je u FIBA Kuću slavnih zajedno sa našim proslavljenim trenerom Dušanom Ivkovićem.

Toni je u razgovoru za Večernji list otkrio da ga je Ivković pozvao u Atinu, gde mu je pre dve nedelje priređen spektakularni oproštaj od trenerske karijere. Pink Panter, kako su mnogi iz tadašnje Jugoslavije voleli da zovu dugajliju iz Splita, kaže da mu je žao što nije bio u mogućnosti da ode u Atinu, ali i u Beograd na premijeru filma „250 stepenika“ o zlatnoj juniorskoj generaciji.

- Ivković me je pozvao, a bio sam pozvan i na premijeru filma posvećenog 30-godišnjici osvajanja titule svetskih juniorskih šampiona u Bormiju. Nažalost, s obzirom na to da sam u Bulsima specijalni savetnik vlasnika kluba Džerija Rajnsdorfa, nisam se mogao odazvati nijednom od tih poziva jer ovih dana počinje pripremni kamp za novu sezonu - otkrio je Kukoč.

Jedan od interesantnijih detalja iz filma odnosi se upravo na tih 250 stepenika igmanske skakaonice, koje su bile noćna mora Kukoča i drugova.

- To je najteži mogući trening. Pet puta zaredom trčali smo uz njih. Nakon toga, broj otkucaja vam bude 200, noge su nam se tresle, a neki nisu mogli ni da stoje. Kada nakon takvih priprema dođete na veliko takmičenje, ne osećate umor niti posumnjate u svoje sposobnosti. Možete da igrate 40 minuta punom snagom i sav talenat dođe do izražaja - kaže Toni.

Sramota države

IVKOVIĆU NIKO DA ČESTITA!

Iako ovih dana sve s pravom pršti od čestitki srpskim sportistima, Dušana Ivkovića, koji je jedini trener iz ove klase primljenih u Kuću slavnih, niko od državnika ni da pomene. Sramotno ponašanje državnih organa na svojoj koži nije osetio samo Ivković već još jedna legenda srpske košarke Zoran Slavnić, koji je takođe „zaboravljen“ od zvaničnika.

Kurir / Predrag Gajić

Foto: Profimedia, Nebojša Mandić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Evo zbog čega će protiv Austrije odbrana biti važnija nego napad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track