NEMA ODMORA ZA CRVENO-BELE Alimpijević: Himki je izvanredna ekipa
Foto: KK Crvena Zvezda

nba ritam

NEMA ODMORA ZA CRVENO-BELE Alimpijević: Himki je izvanredna ekipa

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević ocenio je danas da je predstojeći rival crveno-belih u Evroligi Himki izvanredna ekipa, koja je pokazala da neće biti samo učesnik najjačeg evropskog takmičenja.

"Izvanredan sastav, koji je svojim potezima tokom prethodnog prelaznog roka, pokazao da ne želi i neće biti tek učesnik ovogodišnjeg izdanja Evrolige. Sa ovakvim rosterom, koji predvodi Aleksej Šved, Himki ima ozbiljne namere u VTB i Evroligi.

Tu je i naš Stefan Marković, jedan od najboljih plejmejkera u Evropi, koji igra u oba pravca podjednako dobro, Čarls Dženkins koji je toliko puta pokazao kvalitet, ali i osobinu koju nemaju mnogi stranci, da je spreman da se podrede timu u potpunosti", rekao je Alimpijević za klupski sajt.

Košarkaši Crvene zvezde u 13 časova lete pravo iz Zagreba, gde su sinoć gostovali Cedeviti, za Moskvu, gde ih već sutra očekuje meč trećeg kola Evrolige protiv Himkija.

"Putujemo u Moskvu nakon loše utakmice u Zagrebu, nemamo ni previše prostora za pripremu, jedan trening, ali već smo najavljivali da nas očekuje jak ritam tokom ovih šest dana. Idemo u istom sastavu kao i za utakmicu u Zagrebu, nema (Nemanje) Dangubića, svi ostali su spremni", rekao je Alimpijević.

Kapiten Branko Lazić kazao je da ekipa u Moskvu odlazi sa željom da odigra dobru utakmicu.

"Da se ne ponavljamo previše, nemamo mnogo vremena da se osvežimo i pripremimo, znali smo da nas očekuje ovakav ritam u ovom periodu. Himki je iskusna ekipa, sa velikim kvalitetom koji joj omogućava da napravi nešto značajnije u ovogodišnjoj Evroligi. Tu su Stefan Marković, moj nekadašnji saigrač Čarls Dženkins, dosta izuzetno kvalitetnih stranaca, i naravno ruski reprezentativac Aleksej Šved, kao lider te ekipe. Atletski izuzetan tim, ali idemo da odigramo dobru utakmicu, jer svaki meč u ovakvom takmičenju mnogo znači za naš tim", kazao je Lazić.

Utakmica između Himkija i Crvene zvezde igraće se sutra od 19 časova u "Mitišči areni".

Beta, foto: kkcrvenazvezda

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Da li sudije i navijači odmažu Zvezdi i Partizanu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track