Najnovije vesti

(VIDEO) KAD JE TAKVOJ VELIČINI PUNO SRCE Đorđević: Pun sam nestvarno pozitivnih emocija
Foto: Dado Đilas

POSLE POBEDE NAD GRUZIJOM

(VIDEO) KAD JE TAKVOJ VELIČINI PUNO SRCE Đorđević: Pun sam nestvarno pozitivnih emocija

Košarka

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je večeras da je izuzetno zadovoljan ostvarenim rezultatima u prve dve utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i dodao da se u svoj klub vraća sa mnogo "pozitive".

"Važno veče za nas, za reprezentaciju. Ne znam koliko su svesni šta su uradili, jer ovo je tek početak. Uradili mo dve dobre stvari. Bilo je dosta tenzije, nisu ušli dovoljno mirno u meč večeras, jer je i mir apsolutno potreban za rezultate na ovakvom nivou", rekao je Djordjević novinarima u Beogradu.

 

Srbija je večeras sa 105:87 pobedila Gruziju u drugom kolu Grupe G kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

 

"Gruzija je šuterska ekipa, Jako dobro šutiraju za tri, što su pokazali i na turniru pred EP i na EP. Znaju kako da izvuku igrače... Dosta grešaka smo pravili u početku i preuzimanja na bekovima. To je sasvim normalno u ovakvim trenucima, jer smo imali samo tri dana da se spremimo", rekao je Đorđević.

 

Selektor Srbije kazao je da je "srećan i ponosan" što ima priliku da trenira "ovu grupu igrača".

 

"Doživljavam emocije koje su nestvarno pozitivne. Zahvalan sam im, kako lično, tako i kao trener. Pokazali su profesionalizam, ozbiljnost, kvalitet i ogromno znanje. Zahvalan sam svim njihovim trenerima u klubovima, kao i ranije u mlađim kategorijama, jer nam znatno olakšavaju posao kada dođu u A selekciju. Njihove znanje je tu, a srce su pokazali", rekao je Đorđević.

 

On je kazao da su stariji igrači pokazali "pravo lidersko lice", uz ocenu da je to bilo "preko potrebno".

 

Na pitanje šta je trenerski dobio tokom prethodnih nedelju dana, Đorđević je kazao da je dobio "jednu zdravu grupu i fenomenalnu energiju među igračima".

 

Đorđević je za kraj dodao da Fiba i Evroliga "moraju da sednu za jedan sto i da prekinu da gledaju u samo svoj tanjir", jer kako je ocenio samo je košarka na gubitku.

 

 

Selektor Gruzije Ilijas Zuros ocenio je da je Srbija večeras zasluženo pobedila i da će njegovoj ekipi biti potrebno mnogo sreće u nastavku kvalifikacija ako želi da se plasira na Svetsko prvenstvo.

 

"Čestitam Srbiji na pobedi. Ima veoma dobar tim i trenera. Zaslužili su pobedu, bili su bolji. Imamo još jednu utakmicu u gostima, i to sledeću. Moramo da budemo koncentrisani i na visokom nivou ako želimo da izborimo plasman na Svetsko prvenstvo", rekao je Zuros.


"Čestitam i mojim igračima, želim da im se zahvalim na svemu i napornom radu na terenu. Protiv veoma iskusnih igrača uradili su dosta toga. Čestitam publici, ovde je uvek jako lepa atmosfera. Želim im uspeha u nastavku kvalifikacija", dodao je on.

 

Upitan zašto je i pored velikog zaostatka njegove ekipe tražio tajm-aut šest sekundi pre kraja meča, Zuros je rekao da tim mora da se uvežbava i u takvim situacijama, jer nema letnje pripreme.

 

"Poštujem izuzetno Srbiju i njenog trenera, želeli smo da probamo nešto pre sekundi pre kraja. Nemamo letnje pripreme i sve što sada uradimo je potrebno za budućnost", rekao je Zuros.

 


 

(Beta, Foto: Dado Đilas)

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...