SVETISLAV PEŠIĆ ZA KURIR: Zvezda ubola s trenerom Alimpijevićem!
Foto: Fonet, Beta

Trener o učinku bivšeg kluba u Evropi

SVETISLAV PEŠIĆ ZA KURIR: Zvezda ubola s trenerom Alimpijevićem!

Košarka -

Alimpijević igra modernu košarku, a crveno-beli su jedini tim u Evroligi koji je hrabar da šansu pruži mladim košarkašima i zato kapa dole, tvrdi priznati svetski stručnjak

Zvezdo, hrabra si, samo tako nastavi.

Svetislav Pešić oduševljen je učinkom Crvene zvezde u Evroligi. Nekadašnji trener crveno-belih tvrdi da su crveno-beli jedina ekipa u Evroligi koja daje šansu mladim igračima. Kad god iz Nemačke dođe u Srbiju, popularni Kari poseti Crvenu zvezdu i bude prisutan na skoro svakom treningu bivšeg kluba.

- Mnogo mi se sviđa Crvena zvezda ove sezone. Sve čestitke ekipi na rezultatima u Evroligi. Nemaju roster, ali ratnički izdržavaju sve napore. Po meni su najprijatnije iznenađenje u Evroligi, jer im niko nije pre početka sezone davao šanse da će upisati ovoliko pobeda, a još nismo ni na polovini takmičenja - rekao je za Kurir Svetislav Pešić i dodao:

- Posebno me oduševljava hrabrost kluba da šansu ukazuje talentovanim mladim igračima. Crvena zvezda je jedina koja to radi u Evroligi, i to u kontinuitetu. Žao mi je što je ne prate u tom segmentu i ostali srpski klubovi. To je Zvezdin imidž već godinama u odnosu na ostale, posebno u Evropi.

foto: Beta

Dobri poznavaoci košarkaških prilika u Srbiji tvrde da je upravo mišljenje Svetislava Pešića bilo presudno da letos, posle odlaska Dejana Radonjića, ekipu preuzme Dušan Alimpijević.

- Mladi trener napravio je dobar odnos između mladih i iskusnih igrača. Sve to deluje pozitivno. Alimpijević je dosta dobar trener, a meni se sviđa što Zvezda igra modernu košarku i što on vešto koristi potencijal ekipe. Izvlači maksimum iz onoga što ima. Radujem se i drago mi je kako je sve uspeo tako dobro da uradi, jer Zvezda deluje kompaktno. Na jednoj strani imate strance Ročestija i Feldina, koji su se dobro uklopili, kao i Antića i Bjelicu, a na drugoj ovu mlađariju pred kojom je lepa budućnost - pohvalio je Pešić.

Porodični prijatelji

KARI: ŠVAJNI U PARTIZANU, JE L‘ 1. APRIL?

Svetislav Pešić je porodični prijatelj s Bastijanom Švajnštajgerom i njegovom suprugom Anom Ivanović. Poslednjih dana se spekuliše da bi nemački fudbaler mogao da dođe na šest meseci u Partizan i odigra polusezonu za crno-bele.

foto: AP

- Tako nešto mi deluje kao šala za prvi april, ali opet... Ko zna. Možda se neke stvari menjaju u Bastijanovom životu. U poslednje vreme nismo se viđali, jer nije dolazio u Minhen. Kad god smo se čuli, malo smo pričali o fudbalu. Mogu vam samo reći da je on oduševljen Srbijom. S velikim ushićenjem mi je pričao kako je bio lepo primljen na košarkaškoj utakmici Partizana. Bio je oduševljen navijačima i ambijentom. Ne znam za njegov dolazak u Partizan, baš ste me zatekli s tim pitanjem - nasmejao se Pešić.

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Fonet, Beta, AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: ONI SU SLOBODNI. Hoće li doći u Zvezdu i Partizan?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja