(KURIR TV) ZVEZDA EKSIRALA CEDEVITU: Crveno-beli uz 6 trojki Feldina u punom Pioniru razbili Zagrepčane za drugo mesto na tabeli
Foto: ABA Liga

ABA liga

(KURIR TV) ZVEZDA EKSIRALA CEDEVITU: Crveno-beli uz 6 trojki Feldina u punom Pioniru razbili Zagrepčane za drugo mesto na tabeli

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u dvorani Aleksandar Nikolić Cedevitu (82:66) i time postali glavni kandidati za drugo mesto na kraju ligašjog dela regionalne ABA lige.

Izabranici trenera Dušana Alimpijevića ofigrali su odličan meč, a predvodio ih je raspoloženi Džejms Feldin koji je u prvom poluvremenu ubacio šest trojki iz sedam pokušaja.

Najbolji kod domaćina bili su Džejms Feldin (27, 9-6 za tri) i Tejlor Ročesti (15, 10as), dok je na drugoj strani Nikols dao 13.

Ovim trijumfom su se vratili na drugu poziciju, gotovo izvesno obezbedili drugu poziciju i prednost domaćeg terena u plej-ofu, ali bez odustajanja u trci za Budućnosti i prvim mestom.

Prva četvrtina

Matijas Lesor odlično je startovao meč. Zvezdin Francuz postiže prva tri poena na meču, 3:0. Prve poene na meču za goste ubacio je Stipanović sa linije za slobodna bacanja, 1:3. Branko Lazić postigao je svoje prve poene na meču, 5:1. Na drugoj strani uzvratio je Vil Čeri, 3:5. Zvezda je zatim krenula u seriju 11:0 koja nije prekinuta ni minutom odmora.

Zvezda je u odigrala sjajnih 10. minuta. Pogađali su u napadu, posebno Feldin, koji je vezao dve trojke.

Druga četvrtina

Feldin postiže trojku na početku druge četvrtine. Cedevita do prvih poena stiže sa linije za slobodna bacanja. Janković rešava situaciju ispod koša i poentira, ali uzvraća Žganec. Mini serija Cedevite od 5:0 naterala je Alimpijevića da zatraži tajm-aut, posle kog Feldin pogađa za dva poena.

Zvezda je u seriji 12:0, na semaforu u 17. minutu stoji 45:24. Feldin je obeležio prvo poluvreme. Ubacio je 20 poena uz šest trojki iz sedam pokušaja.

Treća četvrtina

Cedevita za 3 minuta i 48 sekundi nije uspela da postigne koš u drugom poluvremenu, a Zvezda lagano podiže razliku.Zvezda je smanjila tempo, ali je očigledno da je Cedevita potpuno razbijena i da ne može da zapreti. Delije su se sa druge strane zabavljale skandirajući Peru Antiću. Na isteku 30. minuta igre Zvezda je vodila 72:40.

Četvrta četvrtina

Gosti su u poslednjem kvartalu pokazali karakter i ušli rešeni da smanje veliku razliku. U prva četiri minuta to si uspeli serijom 18:2 tokom koje je trener Zvezde Alimpijević zatražio minut odmora.

Seriju gostiju prekinuo je Ročesti poenima posle lepog driblinga. Zvezda u poslednjoih 10. minuta nije uspevala da pogodi iz igre, što je za posledicu imalo zanačajan pad razlike kojom je ostvaren vredan trijumf.

Tok meča

Dušan Alimpijević, trener crveno-belih, dobro zna koliko je ovaj meč bitan za konačan redosled ekipa na tabeli.

„Dolazi nam još jedna utakmica u vrlo napornom ritmu, jer svaka dva dana izlazimo na parket. Otežavajuća okolnost je i činjenica da po drugi put u teškom rasporedu imamo vanredno kolo Evrolige, a pre i posle toga važne utakmice u ABA ligi. Stiže nam Cedevita, ozbiljan tim, ali možemo da nađemo put iz teških situacija", rekao je Alimpijević.

Crveno-beli do kraja ligaškog dela mogu da se bore za prvo mesto, iako je sada Budućnost u prednosti, ali nije nemoguće da u plej-of uđu i sa druge ili treće pozicije. Zato je Crvenoj zvezdi veoma važno da danas pobedi Cedevitu na domaćem terenu.

Kurir sport

Foto: ABA liga3

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT : SUDBINA ILI NEVEROVATNA PODUDARNOST? Šta spaja prva pojačanja Zvezde i Partizana?,

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track