(VIDEO) ZADIVIO SVE: Ruki Jute skinuo Kartera i pobedio u zakucavanju, Buker slavio u trojkama
Foto: EPA / Bob Donnan Pool

NBA OL STAR

(VIDEO) ZADIVIO SVE: Ruki Jute skinuo Kartera i pobedio u zakucavanju, Buker slavio u trojkama

Košarka -

Košarkaš Juta Džez Donovan Mičel pobedio je u takmičenju u zakucavanju, a u finalnoj rundi "skinuo" je pobedničko zakucavanje Vinsa Kartera iz 2000. godine.

Mičel je u finalu za samo jedan poen pobedio Lerija Nensa juniora, čiji je otac pobedio u prvom takmičenju ikada održanom 1984. Upravo je kopirajući pobedničko zakucavanje svog oca novopečeni igrač Klivlenda osigurao plasman u finale. Međutim, Mičel je zaista bio sjajan i gotovo podsetio na jednog od najatraktivnijih košarkaša u istoriji lige. Pride je to pobedničko zakucavanje na prelazu dva milenijuma izveo baš u tadašnjem Karterovom dresu.

U prvoj rundi viđeno je nekoliko dobrih zakucavanja, ali Denisu Smitu junioru iz Dalasa nije pomogla ni činjenica da je prvi dobio maksimalnih 50 poena da se plasira u finale, dok je potpuno podbacio Viktor Oladipo, koji u prvoj seriji nije ni uspeo da zakuca iz tri pokušaja.

Košarkaš Bruklin Netsa Spenser Dinvidi pobedio je u čuvenom "Skills challenge", jednom od najatraktivnijih takmičenja All Star vikenda. U finalu je bio bolji od Laurija Markanena iz Čikaga.

Dinvidi koji je slavio u rodnom Los Anđelesu, može se reći iz drugog plana. Prvo je u četvrtfinalu savladao Badija Hilda iz Sakramenta, a potom u polufinalu i Džamala Mareja iz Denvera, koji je prethodno izbacio prvog favorita po kladionicama Lua Vilijamsa iz Klipersa. Sa druge strane Markanen je u foto finišu savladao, iznenađujuće dobrog Andrea Dramonda i u polufinalu Džoela Embida iz Filadelfije.

U finalu Dinvidi je neočekivano lako savladao Markanena, pošto je odradio poligon skoro bez greške, dok se Finac mučio u pasu, kojeg je uspešno prošao tek iz trećeg pokušaja, ali nije uspeo da nadoknadi taj zaostatak.

Izuzetno uzbudljivo bilo je u takmičenju u šutiranju trojki, a veliko iznenađenje priredio je šuter Finiks Sansa Devin Buker, koji je u finalu bio bolji od šampiona 2016. Kleja Tompsona i to uz rekord. Prvi ozbiljniji podbačaj imao je Pol Džordž, koji nije mogao prosto da se sastavi, a sledili su Kajl Lauri, kao i prošlogodišnji šampion Eron Gordon. Prvi favorit Klej Tompson bukvalno se uz zvuk sirene provukao sa 19 poena do finala, u kom su još bili Tobajas Heris i Devin Buker.

U finalu Buker je bio izuzetan, nijednog trenutka nije posustao i pogodio je neverovatnih 28 od mogućih 38 poena, što je novi rekord All Star vikenda. Dotadašnji rekorder Klej Tompson dobro je krenuo, ali posle četvrte pozicije bilo je jasno da ne može stiči Bukera, koji je postao novi šampion, ujedno i rekorder.

Ol-star vikend završava se u noći između nedelje i ponedeljka, mečom najvećih zvezda NBA lige podeljenih u dva tima - Lebronov i Karijev.

Taj spektakl počinje u 02.00 časa po srednjeevropskom vremenu.

Kurir sport

Foto: EPA / Bob Donnan Pool

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) MONSTRUOZNA BLOKADA! Potez iz srednje škole žešći nego sa NBA terena!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track