(VIDEO) LEBRONE, ĆUTI I DRIBLAJ, NE DIRAJ TRAMPA: Novinarka isprozivala NBA asa zbog stava o predsedniku SAD, on i Durent joj nisu ostali dužni
Foto: Reuters

skandal trese ameriku

(VIDEO) LEBRONE, ĆUTI I DRIBLAJ, NE DIRAJ TRAMPA: Novinarka isprozivala NBA asa zbog stava o predsedniku SAD, on i Durent joj nisu ostali dužni

Košarka -

Američki košarkaš Lebron Džejms, jedan od najboljih NBA igrača svih vremena, u nekoliko navrata je kritikovao američkog predsednika Donalda Trampa.

Lebron, koji na društvenim mrežama ima milione sledbenika, podigao je dosta prašine poslednjom objavom na koju mu je odgovorila novinarka Foksa Laura Ingram.

- Tramp ne razumije ljude, je.e mu se za njih. U ovoj situaciji i s ovim predsednikom, imamo jako loš trenutak. Iako ne možemo kontrolisati sve što izađe iz usta tog čoveka, možemo nastaviti da upozoravamo ljude da to nije pravi put - rekao je Lebron, uz koga je bio i Kevin Durent.

Laura Ingram, , poznata po kontroverznim stavovima i komentarima na račun LGBT zajednice, odgovorila je Lebronu u autorskoj emisiji.

- Evo šta se dogodi kad ranije napustite školu zbog NBA lige. Nije pametno tražiti političke savete od nekoga ko dobija 100 miliona dolara da se igra loptom. Veliki ste igrač, ali niko za vas nije glasao. Milioni su odabrali Trampa da bude njihov trener i zato zadržite političke komentare za sebe. Ili, kako je jednom neko rekao, ćuti i driblaj! - rekla je voditeljka.

Nije dugo čekala na Džejmesov odgovor.

- Ovo samo pokazuje da sam bio u pravu. Sigurno neću ćutati i driblati, previše značim društvu i mladima za koje osećam da nemaju izlaza. Treba im neko ko će im pomoći. I da, voleo bih da je proverila činjenice. Završio sam srednju školu, nisam je ranije napustio. Mislim da sam kao afroameričko dete u gradu sa samohranom majkom u nestabilnoj finansijskoj situaciji pobedio sve. I zato neću da ćutim i driblam, kad toliko značim deci koja se ugledaju na mene - rekao joj je Lebron.

U raspravu se uključio i Kevin Durent.

- Ne mogu ignorisati neznanje. Igram košarku, ali sam i državljanin Sjedinjenih Američkih Država, moj glas je vredan kao i njen. Žao mi je takvih komentara. Da ćutimo i driblamo, šteta što nas ne poznaje, možda bi joj se svidelo uz nas, možda bi je inspirisalo da bude uz nas ili bilo koga bilo koje boje kože ko je napravio nešto pozitivno u životu - rekao je NBA as.

Kurir sport

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Navijači - podele, kazne, baklje... Dokle?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track