SAŠA ĐORĐEVIĆ POKRENUO LAVINU Kapičić: U kvalifikacijama se igra drugoligaška košarka
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Zamršena situacija

SAŠA ĐORĐEVIĆ POKRENUO LAVINU Kapičić: U kvalifikacijama se igra drugoligaška košarka

Košarka -

Zamršenu situaciju na relaciji FIBA - Evroliga - NBA, kvalifikacione prozore za Mundobasket, koji bez najboljih košarkaša donose prosečne utakmice, pomno prati i bivši predsednik KSS Dragan Kapičić.

Izjava selektora Srbije Saše Đorđevića da ovakav kalendar za FIBA prozore ne vodi ničemu, pa čak i pominjanje štrajka kao radikalne mere, uzdrmala je košarkašku Evropu.

- Stanje je i više nego zamršeno. Svako može da vidi da se trenutno u kvalifikacijama igra drugoligaška košarka, jer je jasno da bez najboljih nema potrebnog kvaliteta. I tu se potpuno slažem sa Đorđevićem, jer je problem očigledan - kaže za Kurir Kapičić.

On, međutim, nije siguran da bi štrajk, kao mogući krajnji potez mogao da pomogne razmršenju ovog čvora.

- Radikalno je nastupila i FIBA, pa ništa nije uradila, tako da nisam siguran da takvi potezi mogu da doprinesu rešenju. Očigledno je da se na kraju ispostavilo da je Evroliga pobedila u tom sukobu i da su najbogatiji klubovi nastavili da igraju Evroligu. Nacionalni savezi tu ništa nisu mogli. Tako da ispada i da su ti klubovi zapravo jači od saveza. Da ne pominjemo NBA ligu, koja se u sve umešala i koja je 500 puta jača zbog sistema koji tamo funkcioniše i kapitala koji ulažu. FIBA je imala period kada je sve mogla da stavi pod svoju kontrolu, ali je prepustila da ULEB napravi prihvatljiviju priču za klubove. Kasnije su pokušali radikalno da povrate svoj uticaj, ali vidite kako se sve završilo.

Predrag Gajić/Kurir sport

Foto: Aleksandar Jovanović/Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV SPORT) Zvezdi i Partizanu, FSS oduzima bodove?! Aprilililiiiiii……!!!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track