SPEKTAKL U BANJI KOVILJAČI: Košarkašice Crvene zvezde, Kraljeva, Partizana i Radivoja Koraća igraju za Kup Milan Ciga Vasojević
Foto: KSS

Borba za trofej

SPEKTAKL U BANJI KOVILJAČI: Košarkašice Crvene zvezde, Kraljeva, Partizana i Radivoja Koraća igraju za Kup Milan Ciga Vasojević

Košarka -

Završni turnir nacionalnog Kupa "Milan Ciga Vasojević" za košarkašice počinje u petak 16. marta 2018. godine u Banji Koviljači, u dvorani "Vera Blagojević".

U prvom polufinalu 16. marta od 17 časova sastaju se Crvena zvezda i Kraljevo, a od 20 časova Partizan 1953 i Radivoj Korać.

Treneri ekipa koje će se sastati u prvom polufinalu Dragan Vuković i Nikola Jovanović izneli su očekivanja pred meč.

Dragan Vuković, trener Crvene zvezde:

– Pretprošle godine došli smo na finalni turnir Kupa kao totalni autsajderi i sa verovatno najmlađom ekipom u istoriji osvojili trofej. Prošle godine smo na završni turnir otišli sa pozicije dva na tabeli, odigrali dobro i pobedili. Dakle, ove godine se od nas očekuje puno i prihvatamo ulogu favorita, ali je činjenica da igramo mnogo utakmica zbog čega smo preumorni i to je naš osnovni problem u ovom momentu. Ove nedelje smo već odigrali dve utakmice, od toga jednu važnu sa Partizanom u regionalnoj ligi. Iako mislim da Partizanu uopšte neće biti lako protiv Koraća u polufinalu, uz našu dobru igru protiv Kraljeva, očekujem novu utakmicu sa Partizanom u finalu Kupa.

Nikola Jovanović, trener Kraljeva:

– Dosadašnjim rezultatima smo već napravili veliki uspeh, a sada imamo priliku da krunišemo sezonu osvajanjem trofeja Kupa. Na finalnom turniru će igrati četiri najbolje ekipe u ligi, jasno je da svi žele da osvoje pehar. Očekujemo jaku utakmicu u polufinalu protiv Crvene zvezde. Biće sigurno tvrdo, kao kada smo se nedavno sastali u ligi.

O drugom polufinalu govorili su Blagoje Ivić i Miloš Pavlović.

Blagoje Ivić, trener Partizana 1953:

– Ciljevi kluba sa početka sezone su bili dva finala, Kupa i plej-ofa, tako da ćemo da uradimo sve da ostvarimo taj cilj. Neće nam biti nimalo lako, jer u polufinalu igramo protiv odlične ekipe Radivoja Koraća, vrlo čvrste i brze, koja je u sistemu godinama, ima odličnog trenera i dugi niz godina igra finala i osvaja trofeje. Znamo se dobro, nema tu nekih velikih tajni. Igrali smo dva puta u ligi i mi smo oba puta slavili, ali to ne znači ništa. Moraćemo i preko maksimuma, ako želimo finale.

Miloš Pavlović, trener Radivoja Koraća:

– Kup je specifično takmičenje. Iako važi pravilo da nema favorita jer se igra jedna utakmica, ipak smatram da su Zvezda i Partizan u ovom momentu blagi favoriti u polufinalnim mečevima. Naravno da ne idemo u Banju Koviljaču sa belom zastavom, daćemo sve od sebe da prođemo u finale. Iako nas je Partizan dva puta pobedio ove sezone imamo svoje šanse, ali moramo da odigramo vrlo kvalitetno.

Nacionalni Kup samostalne Srbije igra se od 2006. godine. Trofej je najviše puta osvajao Hemofarm, čak pet puta, Crvena zvezda i Partizan su se radovali po dva puta, a Radivoj Korać i Vojvodina po jednom.

Novitet je da će se od ove godine igrati i Mini kup za pionirke, na kome će učestvovati pionirke Crvene zvezde, Partizana, Radivoja Koraća i domaće Loznice. I pionirke će utakmice igrati u dvorani "Vera Blagojević". Parovi polufinala su isti kao kod seniorki, polufinala Mini kupa su na programu u petak od 12.00 i 14.00 sati, meč za treće mesto je u subotu u 14.00, a finale u 16.00 časova.

Kurir sport

Foto: KSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track