(VIDEO) ŽIVOT NIJE BAJKA! DIRLJIVA ŽIVOTNA PRIČA GRČKE NBA ZVEZDE: Preživeo je stvari koje ne možete ni da zamislite!
Foto: Profimedia

grčki frik

(VIDEO) ŽIVOT NIJE BAJKA! DIRLJIVA ŽIVOTNA PRIČA GRČKE NBA ZVEZDE: Preživeo je stvari koje ne možete ni da zamislite!

Košarka -

Grčki košarkaš Janis Adetokunbo otkrio je da je imao jako teško detinjstvo.

Košarkaš Milvoki Baksa je izrastao u pravu NBA zvezdu. Ove sezone blista u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Stoji rame uz rame sa superstarovima poput Lebrona Džejmsa, Karija, Vestbruka, Hardena... "Grčki frik", kako su ga nazvali američki novinari, je najveća zvezda u Milvokiju, bukvalno je oživeo tu franšizu.

Njegov put do zvezda bio je izuzetno trnovit. Ovaj skromni momak morao je ozbiljno da se pomuči da bi postao to što jeste. U intervjuu za američki CBS otvorio je dušu i otkrio da je odrastao u teškom siromaštvu.

Naime, Janis je rođen u Atini 1994. godine. Njegova porodica je pripadala najnižem sloju grčkog društva. Roditelji su u Grčku došli iz Nigerije i tu osnovali porodicu. Nisu imali papire, jedva su preživljavali. Živeli su u malom apartmanu sa dve sobe. Spavalo ih je po četvoro u krevetu, često su bili gladni...

"Bilo je jako teško. Nismo imali dovoljno novca, ali smo bili srećni. Nije nam to kvarilo sreću. Živeli smo u jednoj sobi, ali smo se smejali, iako su vremena bila jako teška", prisetio se Adetokunbo.

foto: Profimedia

Grčki košarkaš ne krije da ga je to dodatno ojačalo.

Otkrio je da je radio svašta kao bi zaradio novac. Prodavao je razne stvari na ulici.

"Obično smo prodavali ručne satove, kasnije CD-ove, DVD... Bio sam najbolji u tome. Nisam se predavao. Bio sam dosadan, sladak... Dosađivao sam dok ne kupe", rekao je Janis.

Otac je njemu i bratu dao grčka imena kako bi se lakše adaptirali. Tata je i glavni krivac što su Tanazis (košarkaš Panatinaikosa) i Janis zaigrali košarku.

"Zarađivali smo 500 dolara u drugoj ligi, nedovoljno da kupimo više pari patika. Sećam se jedne utakmice koju smo igrali u istim patikama. Onaj ko bi izašao iz igre dao bi patike ovom drugom", otkrio je Tanazis.

Kada je Milvoki izabrao na draftu Janisa, ceo svet im se okrenu.

"Tanazis je došao, zagrlio me. Počeli smo da plačemo. Znali smo da se naš život promenio u tom momentu. Od tada pa nadalje, naša porodica će imati bolju budućnost. Nismo ništa uradili. Mnogi igrači su u tim situacijma išli u klubove, napijali se. Ja i Tanazis smo samo otišli u sobu i opustili se. Skakali smo po krevetu od sreće", rekao je Janis.

Kurir sport, foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Sprema se veliki huliganski pir. Pripreme uveliko traju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track