(VIDEO) MITROVIĆEV BAMBERG PORAŽEN OD REALA: Valensija se pobedom oprostila od Evrolige
Foto: Euroleague.net

evroliga

(VIDEO) MITROVIĆEV BAMBERG PORAŽEN OD REALA: Valensija se pobedom oprostila od Evrolige

Košarka -

Košarkaši španske Valensije savladali su na domaćem terenu izraelski Makabi rezultatom 87:84 u poslednjem kolu regularnog dela ovogodišnje Evrolige i pobedom zaključili ne naročito uspešan evroligaški nastup.

Valensija je bila bolja tokom prvog poluvremena, ali je u trećoj četvrtini gost ipak uspeo da dođe do egala. Međutim u neizvesnoj završnici bolje su se snašli domaći predvođeni crnogorski reprezentativcem Bojanom Dubljevićem.

Upravo je Dubljević bio najzapaženiji u timu pobednika - postigao je 15 poena (6/8 iz igre), 5 skokova za 20 minuta, a 12 poena imao je Erik Grin.

Košarkaši Real Madrida pobedili su pred domaćom publikom Brose Bamberg sa 106:86.

Izabranici Pabla Lasa došli su do 19. trijumfa u sezoni, dok je Bamberg pretrpeo 19. poraz.

Madridski tim utakmicu je rešio u drugom poluvremenu koje je dobio s rezultatom 53:34. Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Entoni Rendolf sa 23 poena, a pored toga je imao i pet skokova, ukradenih i četiri asistencije. Pratio ga je Džejsi Kerol sa 19, Ajon sa 14 i Luka Dončić sa 12 poena. U poraženom sastavu srpski košarkaš Dejan Musli odigrao je odličan meč, pošto je za 19 minuta postigao 16 poena, uz osam skokova.

Kurir sport

Foto: ABA legaue

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track