ČANAK BESAN POSLE PORAZA U DERBIJU: Zvezda je danas zasluženo slavila, bili su bolji protivnik! Vanja Marinković neće igrati u drugom meču!
Foto: Zorana Jevtić

sve je rekao

ČANAK BESAN POSLE PORAZA U DERBIJU: Zvezda je danas zasluženo slavila, bili su bolji protivnik! Vanja Marinković neće igrati u drugom meču!

Košarka -

Trener košarkaša Partizana Nenad Čanak rekao je danas da je Crvena zvezda zasluženo pobedila u prvom meču polufinala Super lige Srbije, da će njegova ekipa pokušati da izbori majstoricu i dodao da Vanja Marinković neće igrati u drugom meču.

"Zaslužena pobeda Zvezde. Bili smo u igri do pred kraj treće četvrtine, ali mnogo individualnih grešaka nas je koštalo. Zvezda je isuviše kvalitetna da bi to u utakmici ovakvog značaja bilo istolerisano", rekao je Čanak novinarima posle utakmice.

Košarkaši Partizana izgubili su danas od Zvezde sa 62:87 u prvom meču polufinala Super lige Srbije.

"Osetio se manjak igrača na spoljnim pozicijama, odsustvo Banžde Sija, Vanja Marinković se povredio i njega smo izgubili, Aranitović odradio prvi trening tek juče i jednostavno nismo imali intenzitet koji je potreban za ovakvu utakmicu, pogotovo na spoljnim pozicijama", rekao je Čanak.

"Zvezda nas je i nadskakala, šutirala dobro za tri poena i na kraju zaslužena pobeda. Da li jedan ili 25... U ovom trenutku svakako boli 25 razlike, ali 1:0 je i probaćemo u sredu da izborimo majstoricu", dodao je Čanak.

Trener Partizana je naveo da je Marinković na početku meča povredio zglob i da neće igrati u sredu.

"Lakše je vratiti se posle ovakvog poraza, nego posle poraza od pola koša", rekao je Čanak.

Kapiten košarkaša Partizana Novica Veličković rekao je da njegova ekipa nije "izdržala u planu i dogovoru".

"Utakmica teška, kao i svaki derbi. Bilo 20 ili jedan razlike, izgubio si utakmicu. Idemo da pred našim navijačima probamo da vratimo seriju na nerešeno. Zahvaljujem Zvezdi na fer igri, nemam šta da dodam", rekao je Velićković novinarima posle utakmice.

Košarkaši Partizana izgubili su danas od Zvezde sa 62:87 u prvom meču polufinala Super lige Srbije.

"Povukli smo se, kiksnuli, dali su nam dosta laganih koševa gde smo u trećoj mogli da prelomimo... Razlika je možda nerealna na kraju... Imamo za dva dana drugu utakmicu, tako da za nauk svim mojim saigračima. Dosta njih je mlado i treba da uče, borba će im doneti sve, talenat je mizaran deo košarke, ali borba će ti doneti dobre stvari", rekao je Veličković.

Navijači Zvezde su vredjali kapitena Partizana tokom meča, a on je na kraju reagovao.

"I kad uradim nešto, koncentrisan sam na stvari na terenu. Dodji, bodri, meni ne smeta to kad oni svi navijaju protiv mene, ali manite se porodica i sličnih stvari, to je nešto najružnije što može u sportu da se dešava. Samo sam u jednom trenutku pokazao momku - Nemoj molim te, ne diraj tamo gde se ne dira", rekao je Veličković.

"Zvezdu ko Zvezdu poštujem. Nisam ni puk'o u tom momentu, samo sam hteo da mu stavim do znanja da ne zalazi preduboko. Bodri klub, vredjaj me, ali nemoj da ideš predaleko, ovo je sport. Nisam došao nikog da ubijem, branim boje svog kluba i to je to", dodao je on.

Kurir sport/Beta

Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track