DIVAC TAJNO STIGAO U MADRID: Bogdanović dobija PAKLENOG saigrača u Sakramentu (VIDEO)
Foto: Dragana Udovičić

ZVEZDA REALA

DIVAC TAJNO STIGAO U MADRID: Bogdanović dobija PAKLENOG saigrača u Sakramentu (VIDEO)

Košarka -

Generalni menadžer Sakramento kingsa i legenda srpske košarke Vlade Divac je prisustovao utakmici izmđeu Real Madrida i Gran Kanarije.

Kako stvari stoje, deluje da je generalni menadžer Sakramenta došao po svog sledećeg budućeg igrača.

U pitanju je Luka Dončić, velika zvezda Madrida ali i svetske košarke. Na predstojećem draftu Sakramento ima pravo izbora drugog pika, dok je na prvom mestu Finiks.

Delovalo je da će uprava Sansa, na čijoj je klupi od skoro Igor Kokoškov, da za svoju buduću zvezdu bira upravo Slovenca Dončića. Međuti, sve ih je demnatovao Kokoškov izjavom od pre nekoliko dana, kada je objasnio daupravo na toj poziciji na kojoj igra Luka, Finiks ima više kvalitetnih igrača, pa veruje da će njih izbor biti jedan od centara iz razvojne lige.

Odmah su se pojavile glasine, kako bi Luka mogao da bude izabran od strane druge ekipe, tačnije Sakramenta. Te glasine večeras je pojačao Divac koji se iznenada pojavio na utakmici kraljvskog kluba.

Kao što je mnogima već verovatno i poznato, srpski as Bogdan Bogdanović, već godinu dana je igrač tog tima. Ono što se možda neće svideti navijačima sa ovih prostora jeste činjenica da Luka upravo igra na poziciji na kojoj je mladi Slovenac osvojio Evropu. Ipak, Luka je po potrebi znao da odigra na poziciji pleja, kao što je slučaj bio u većem delu sezone sa Realom, ali njegova prirodan pozicija je upravo, pozicija dva, na kojoj je Bogdan dominantan u svom timu.

Postoji mogućnost da se uprava Kingsa odluči za kombinovanje ova dva igrača, pošto je i Bogdan svojevremeno dok je nosio dres Partizana, igrao na poziciji jedan i dva.

Da li legendarni Kingsi planiraju da u timu imaju dva kombo igrača, koji bi po potrebi menjali pozicije, ili bi delili minutažu na istoj poziciji, saznaćemo na predstojećem NBA draftu i tokom naredne sezone.

Što se tiče tekuće sezone, ostalo nam je još samo da saznamo ko će biti prvak. Trenutno Golden Stejt ima prednost od 2:0 u seriji protiv Klivlenda, koji će u narednom meču biti domaćin.

Kurir sport

Foto: Vlade Divac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track