TEŽAK ZADATAK: Mladi basketaši u Mađarskoj na kvalifikacijama za EP
Foto: KSS

SAMO PRVI IZ GRUPE IDE DALJE

TEŽAK ZADATAK: Mladi basketaši u Mađarskoj na kvalifikacijama za EP

Košarka -

Muška juniorska reprezentacija Srbije u basketu 3 na 3 otputovala je danas u Mađarsku, gde će igrati kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Selektor reprezentacije Goran Vojkić poveo je u Solnok četiri igrača: Miloša Antića, Nemanju Stankovića, Njegoša Milovića i Lazara Grbića.

Srpska selekcija nalazi se u Grupi A sa Španijom, Izraelom, Estonijom i Gruzijom, a samo prvoplasirana ekipa obezbedjuje direktno učesće na Evropskom šampionatu.

Timovi koji zauzmu drugu i treću poziciju nastavljaju takmičenje u doigravanju za preostala mesta koja obezbedjuju kartu za Evropsko prvenstvo.

Prvu utakmicu srpski basketaši igraće u subotu protiv Gruzije od 15.00, a drugu istog dana od 21.40 protiv selekcije Španije. U nedelju igraju protiv ekipe Izraela od 14.00, a poslednja utakmica je na programu od 18.00 u kojoj će igrati protiv Estonije.

Osim turnira u Solnoku, ovog vikenda kvalifikacije se igraju i u Italiji i Francuskoj, a samo 11 mesta vode na šampionat koji se održava od 31. avgusta do 2. septembra u Debrecinu.

(Beta, Foto: KSS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track