GAZDA PANATINAIKOSA OPET O ŽELJKU: Janakopulos bi vratio Obradovića, ali ima veliku nedoumicu u vezi sa najtrofejnijim trenerom Evrolige
Foto: Fonet

srbin je u atinu doneo 23 pehara

GAZDA PANATINAIKOSA OPET O ŽELJKU: Janakopulos bi vratio Obradovića, ali ima veliku nedoumicu u vezi sa najtrofejnijim trenerom Evrolige

Košarka -

Na klupi košarkaša Panatinaikosa Željko Obradović je za 12 godina doneo neverovatnih 11 titula prvaka Grčke, sedam Kup trofeja i pet evroligaških titula.

Srpski trener i gazda kluba Dimitris Janakoplus od odlaska Obradovića sa klupe Atinjana nisu u dobrim odnosima a Janakopulos često negativno govori o srpskom treneru za koga kaže da bi ga i pored svih razmirica ponovo doveo u klub.

Uprkos razmiricama koje i dalje postoje između dva jaka karaktera, Janakopulos kaže da bi Obradovića ponovo doveo na klupu atinskih zelenih, što je i želja verovatno svakog navijača Panatinaikosa.

- Obradović je nesumnjivo najbolji trener u Evropi. Naravno, kada to kažem mislim da je najbolji trener kada u timu ima zvezde. On najbolje vodi tim u kojem su najbolji igrači. Nikada ga nismo videli da vodi ekipu sa malim budžetom - rekao je Janakopulos.

Kontroverzni gazda Panatinaikosa poređio je dvojicu naših trenera koja su radili u Grčkoj - Obradovića i Ivkovića.

foto: Profimedia

- Za njih dvojicu svi kažu da su najbolji, ali Ivković stvara, a Obradović vodi. On najbolje upravlja ekipom, emocijama i karakterima igrača. Iz svakog igrača može da izvuče 100 posto. Ne znam koliko bi bio uspešan sa malim budžetom, to još ne znamo - ponovio je sumnju u Obradovićeve mogućnosti sa slabijim sastavom Janakopulos.

Ipak, na pitanje da li bi ga opet video na klupi svog kluba, nema dilemu.

- Za Panatinaikos uvek želim samo najbolje, a Obradović je najbolji trener u Evropi. Naravno, voleli bismo da opet vodi PAO. Ipak, postoji gorčina među nama, ali ja kao predsednik moram ostaviti naše razmirice po strani, ako dođe do ponovne saradnje. Svi smo u službi Panatinaikosa. Ako je Obradović najbolje za Panatinaikos, onda se nadam da će se vratiti.

Kurir sport / sdna.gr.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track