NOVINARKA NA ŽESTOKOM UDARU ZBOG DRAŽENA PETROVIĆA: Evo kako je Amerikanka pomenula legendarnog hrvatskog košarkaša, pa izazvala gnev javnosti (VIDEO)
Foto: Printscreen

SVE ZBOG MELA

NOVINARKA NA ŽESTOKOM UDARU ZBOG DRAŽENA PETROVIĆA: Evo kako je Amerikanka pomenula legendarnog hrvatskog košarkaša, pa izazvala gnev javnosti (VIDEO)

Košarka -

Novinarka gigantske medijske kuće ESPN Eli Dankan izazvala je buru u javnosti neveštim korišćenjem imena i dela pokojnog košarkaša Dražena Petrovića.

Dankan je napisala komentar na temu: "Za i protiv ulaska Karmela Entonija u Kuću slavnih".

Pisala je tako da se prvo stavljala u poziciju zagovornika ideje da se čuveni Melo nađe među odabranima, a onda i kao njen protivnik.

"Šampion još kao tinejdžer, trostruki osvajač olimpijskog zlata, među 20 strelaca svih vremena, Ol-star... Melo je čisti zicer za Kuću slavnih", počela je Eli priču u korist Entonija.

Odmah zatim se nadovezala stavljajući se na suprotnu stranu.

"To i ne znači baš mnogo pored imena poput Dražena Petrovića".

Zatim se Dankan vratila na priču "ZA" Karmela Entonija i tu je napravila grešku u koracima.

"Ali, Dražen nije ostavio trag ni približan onom koji je ostavio Karmelo", glasi rečenica koja je digla frku naročito na društvenim mrežama.

Eli se našla na udaru mnogih zato što je hrvatskog košarkaša, koji je u Kuću slavnih posthumno primljen 2002. godine, kada i Medžik Džonson, pomenula u negativnom kontekstu.

"Šta je s tobom? Zašto kritikuješ karijeru koja je bila u usponu kada je čovek poginuo?", glasio je jedan od komentara.

A onda je krenuo rafal po Eli Dankan:

"Dražen je bio neverovatan igrač i nije bilo potrebe nipodaštavati ga. Sve je moglo da prođe i bez njegovog pominjanja".

"Sramota je što uopšte porediš Dražena i Mela".

"Ovaj klovn je ispljuvao Dražena Pertrovića"...

Eli Dankan se posle svega izvinila, objašnjavajući da uopšte nije imala nameru da potceni karijeru Dražena Petrovića, već samo da brani Karmela Entonija.

Petrović je tokom NBA karijere nastupao za Portland (1989-1991) i Nju Džersi (1991-1993).

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track