RUSKA DRAMA! SRBIN PRESUDIO SRBIMA: Marković promašio bacanja za pobedu, ali ipak odveo Himki do trijumfa nad Fenerbahčeom
Foto: EPA/SERGEI ILNITSKY

EVROLIGA

RUSKA DRAMA! SRBIN PRESUDIO SRBIMA: Marković promašio bacanja za pobedu, ali ipak odveo Himki do trijumfa nad Fenerbahčeom

Košarka -

Košarkaši Himkija načinili su iznenađenje u 17. kolu Evrolige savladavši na svom parketu Fenerbahče posle produžetaka - 84:78 (13:23, 25:18, 19:13, 15:18).

Fener je doživeo tek drugi poraz i ostao je na drugom mestu, dok je Himki zabeležio sedmu pobedu.

Ruski tim je i dalje bez pomoći najboljeg igrača Alekseja Šveda, pa je najefikasniji kod domaćina bio srpski košarkaš Stefan Marković sa 13 poena, uz sedam skokova.

Pobednik je mogao da bude odlučen još u regularnom toku meča, pošto su oba tima u poslednjih 15 sekundi imali priliku da meč privedu kraju u svoju korist, ali prvo je Stefan Marković pri rezultatu 72:71 na 17 sekundi do kraja promašio dva slobodna bacanja, da bi potom na drugoj strani Nikolo Meli takođe s linije za slobodna bacanja jednom bio neprecizan.

Otišlo se u produžetke, u kojem se bolje snašao domaćin. Markovića nisu uzdrmali promašaji iz finiša regularnog dela, pa je u dodatnih pet minuta dobro organizovao igru ekipe iz Podmoskovlja.

Uz Markovića su najveći doprinos pobedi Himkija dali Entoni Gil i Di Bost sapo 12 poena.

U ekipi Fenerbahčea istakao se Melih Mahmutoglu sa 18 poena, dok je jedan manje postigao Jan Veseli. Srpski reprezentativac Marko Gudurić postigao je šest poena, uz pet asistencija, dok je Nikola Kalinić ubacio pet poena i uz to imao četiri asistencije i tri skoka.

Obe ekipe u četvrtak igraju utakmice 18. kola, Himki gostuje Efesu, dok tim Željka Obradovića dočekuje Žalgiris.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: EPA/SERGEI ILNITSKY)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track