PANATINAIKOS SE KOCKAO I DOBIO MEČ! Efes nije uspeo da iznenadi, Micić solidan
Foto: EPA/PANAGIOTIS ANDREOU

EVROLIGA

PANATINAIKOS SE KOCKAO I DOBIO MEČ! Efes nije uspeo da iznenadi, Micić solidan

Košarka -

Košarkaši Panatinaikosa slavili su u 21. kolu Evrolige na svom parketu protiv Efesa sa 88:75 (24:16, 18:21, 19:19, 27:19).

Nije Panatinaikos blistao, ali je Zelenima u ovom momentu najvažnije da su pobedili. Anadolu Efes je imao šansu za iznenađenje i preokret, ali su domaći pre svega posle dobre igre Nika Kalatesa i Džejmsa Gista uspeli da dođu do pobede.

Potpuno izjednačena igra viđena je u trećoj deonici, dobre odbrane na obe strane, svođenje rivalovih koševa na minumum, pa je publika mogla da uživa u nadmudrivanju. Iako je ta četvrtina završena 19:19, to je više na ruku išlo domaćinu, koji se u poslednjoj deonici potpuno rezultatski otkačio, pogotovo u drugoj polovini te četvrtine. Tada su i gosti očigledno odustali, pa je do kraja bilo samo pitanje rezultatske razlike.

Najbolji igrač na parketu bio je Kalates sa 20 datih poena, osam skokova i 13 asistencija. Bio je blizu tripl-dabla. Fantastičan meč za njega. Gist je dodao 11 poena i imao 10 skokova. Kilpatrik je ubacio 13 poena, a Dešon Tomas 14. Kod Efesa je Bobua dao 15 poena, a Vasilije Micić je dao sedam poena, imao je osam asistencija i dve izgubljene lopte.

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track