SRBI PIŠU ISTORIJU NBA OL- STARA: Samo naša zemlja dala trojicu košarkaša za prestižni meč (VIDEO)
Foto: AP, Profimedia

niko nema ono čime možemo da se hvalimo

SRBI PIŠU ISTORIJU NBA OL- STARA: Samo naša zemlja dala trojicu košarkaša za prestižni meč (VIDEO)

Košarka -

Ovih dana vodi se polemika oko toga da li je Luka Dončić zaslužio mesto u najboljoj utakmici NBA Ol-star vikenda, a mnogima je promakao podatak da će nastup Nikole Jokića učiniti da Srbija postane prva zemlja u istoriji najjače košarkaške lige na svetu sa trojicom igrača koji su nastupili u duelu "svih zvezda", a nisu rođeni na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država.

Samo su iz Srbije trojica igrača upisala nastup na ovoj spektakularnoj utakmici: Vlade Divac 2001. godine, Predrag Stojaković od 2002. do 2004. i sada će Nikola Jokić.

Na ukupno 68 Ol - star mečeva igralo je 25 igrača neameričkog porekla. Po dvojicu predstavnika dale su Španija (braća Gasol), Nemačka (Dirk Novicki i Detlef Šrempf) i Kanada (Stiv Neš i Džamal Maglor).

Po jednog predstavnika imale su Francuska (Toni Parker), Rusija (Andrej Kirilenko), Grčka (Janis Adetokumpo), Holandija (Rik Smits), Argentina (Manu Đinobili), Nigerija (Hakim Olajdžuvon), Panama (Rolando Blekmen), Kina (Jao Ming), Litvanija (Zidrunas Ilgauskas), Turska (Mehmet Okur), Slovenija (Goran Dragić), Crna Gora (Nikola Vučević)...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja