Najnovije vesti

ABA LIGA BEZ DRUGOG MESTA: Bertomeu otkrio kako region može da poveća broj klubova u Evroligi
Foto: Beta

nema dilemu

ABA LIGA BEZ DRUGOG MESTA: Bertomeu otkrio kako region može da poveća broj klubova u Evroligi

Košarka

Prvi čovek košarkaške Evrolige Đordi Bertomeu kaže da regionalna ABA liga neće dobiti novog predstavnika u Evroligi u skorijoj budućnosti, osim ako neki od njenih predstavnika u Evrokupu ne osvoji to takmičenje.

On je, na pitanje da li će ABA liga dobiti drugog predstavnika, odgovorio negativno.

 

"Takve promene se neće desiti u naredne tri, četiri godine. Ako 'vrata' Evrokupa ka Evroligi budu šira, samim tim će klubovi iz ovog regiona imati veće šanse da uđu u EL. Jadranska liga je veoma posebna za nas i moje mišljenje je da će Evroliga ostati sa 18 timova u narednih pet godina. Time će timovi i dalje imati priliku da se takmiče u domaćim šampionatima, što je veoma bitno za evroligaško 'ekosistem'. Sada imamo BAjern i ASVEL jer verujemo da ćemo time doprineti tome da razvijemo košarku na dva velika tržišta. Pričamo i sa Londonom i Parizom kako bi videli da li tu postoji budućnost, ali naredne sezone nećemo imati nikakvih promena", rekao je Bertomeu na konferenciji za medije u Podgorici.

 

Bertomeu je ostavio otvorenu mogućnost da u Evroligu uđu dva predstavnika iz Evrokupa.

 

"Jedina promena do koje možda dođe je ta da još jedan tim ide iz Evrokupa u Evroligu. Da to takmičenje ima dva mesta za plasman, na tome radimo. To je ideja, a videćemo da li će do nje i doći. Ako se timovi iz Evrokupa dobro pokažu u Evroligi možemo da im damo šansu na duže", dodao je Bertomeu.

 

Kurir sport

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...