KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE: Dunav prekinuo seriju Slobode
Foto: Facebook

ALASI BOLJI OD UŽIČANA

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE: Dunav prekinuo seriju Slobode

Košarka -

Odlična košarkaška predstava viđena je u Staroj Pazovi a publici u Hali Park priredili su je Dunav i Sloboda.

Bilo je mnogo uzbuđenja i prelepih poteza ali je utakmicu okarkaktersala više nego neizvesna završnica. U prvoj četvrtini ekipe su bile izjednačene dok je u drugoj Dunav bio bolji. Već u prvom poluvremenu primetna je bila velika želja kod domaćih da poprave utisak iz prethodna dva kola.

Banovčani su odigrali odlično u fazi odbrane ali su ishitrenim napadima i promašenim zicerima propustili priliku da na odmor odu i sa većom prednošču (35:30). U istom ritmu Dunav nastavlja i u trećoj deonici. Velikom borbenošću uspeva da parira atletski dominantnijim Užičanima.

Uz veliku podršku publike, košarkaši Dunava uvećavaju prednost a početkom poslednje deonice dolaze i do velikih +15 (65:50). Sloboda od tog momenta menja taktiku i sa niskom petorkom iz minuta u minut topi prednost Alasa. Serijom 13-0 gosti dolaze do izjednačenja tri minuta pre kraja.

U završnici za infarkt Sloboda je poenima Stefana Simića povela petnaest sekundi pre kraja (77:78). Odgovornost kod domaćih preuzeo je Filip Simić i vratio prednost Dunavu za ispostaviće se konačnih 79:78. Gostima je ostalo šest sekundi ali nakon tajm-auta, Dunav je odigrao dobru odbranu pa je slavlje domaćih moglo da počne.

Kod Dunava najefikasniji bili su Dragović (18p, 3as) i Nikolić (17p, 4sk), dok su goste predvodili Crnić (23p, 2sk) i Simić (21p, 13sk).

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja