SRBIJA JE DOKAZ: Aleksandar Đorđević pred celim svetom otkrio šta Orlove razlikuje od svih ostalih! Da li je zaplašio rivale na Svetskom prvenstvu?
Foto: Starsport©

NEĆE EUFORIJU

SRBIJA JE DOKAZ: Aleksandar Đorđević pred celim svetom otkrio šta Orlove razlikuje od svih ostalih! Da li je zaplašio rivale na Svetskom prvenstvu?

Košarka -

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević u intervjuu za zvaničan sajt FIBA objasnio je po čemu se "orlovi" razlikuju od ostalih.

Prema Đorđeviću, kolektivni duh je ono što krasi svlačionicu naše reprezentacije iako su u njoj sve same zvezde.

"Srbija je najbolji dokaz da imena ne igraju. Medalje smo osvajali čak i kada su nam nedostajali važni igrači. Samo imena koja su spremna da pobeđuju - ući će u legendu", rekao je srpski selektor.

On pokušava da spusti euforiju, koja se podigla u našem narodu pred Svetsko prvenstvo.

"Verujem u nas i naš rad. Međutim, ne smemo da imamo stav kao da ćemo sigurno igrati u finalu. Mora da se zna da nas očekuje osam teških utakmica u roku od 15 dana", dodao je Đorđević.

Selektor "orlova" je podsetio da je mnogo jakih reprezentacija.

"Sve ekipe su napredovale, prvenstveno Grčka sa Adetokumbom, dominantnim igračem u NBA ligi. Francuska i Litvanija su opasni, Rusija i Turska vrebaju šansu. Australija ima devetoricu, desetoricu NBA igrača. Bez obzira što više nema Navara i što je Gasol povređen, Španija ima kontinuitet vrhunskih igara i rezultata", zaključio je Aleksandar Đorđević.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Starsport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track