SA SLOMLJENOM ŠAKOM JE IZAŠLA NA TEREN DA SE BORI ZA SRBIJU! Nije želela da ostavi saigračice na cedilu, žrtvovala je karijeru zbog reprezentacije! ŽELJA DA OBRADUJE NACIJU JE BILA JAČA OD BOLA I STRAHA!
Foto: FIBA

NAKLON DO PODA

SA SLOMLJENOM ŠAKOM JE IZAŠLA NA TEREN DA SE BORI ZA SRBIJU! Nije želela da ostavi saigračice na cedilu, žrtvovala je karijeru zbog reprezentacije! ŽELJA DA OBRADUJE NACIJU JE BILA JAČA OD BOLA I STRAHA!

Košarka -

Srpske košarkašice su po ko zna koji put pokazale da je dres reprezentacije Srbije svetinja i da je vredan svake moguće žrtve!

Njih ništa ne može sprečiti da istrče na teren i daju poslednji atom snage za grb koji nose na grudima. Zbog toga im se divi čitav svet. Možda postoje kvalitetnije ekipe od naše, ali jedno je sigurno - niko na svetu nema veće srce od naših maestralnih košarkašica.

foto: FIBA

Jelena je zaigrala samo tri meseca nakon porođaja, Sonja je zbog reprezentacije odložila operaciju kolena, a Ana je četvrtfinale i polufinale igrala sa SLOMLJENOM šakom! Kad je reprezentacija u pitanju, za njih izgovori ne postoje! Zbog Srbije su spremne i da rizikuju svoje karijere!

Naše kraljice nisu uspele da ostvare san... Da po prvi put savladaju moćnu Španiju i zaigraju finale pred svojim navijačima, ali su ponovo ostavile srce na terenu, borile su se do poslednjeg minuta utakmice i nakon meča su dobile zaslužene ovacije u "Štark areni".

Polufinalni meč obeležila je Ana Dabović. Ana je u četvrtfinalu protiv Švedske doživela prelom šake i mnogi su mislili da je za nju prvenstvo završeno. Međutim, ona je "stegla zube" i istrčala na teren, jer nije želela da ostavi saigračice na cedilu. Držala je ekipu u životu u prvom delu meča, kada nam ništa nije polazilo za rukom. Postigla je devet poena.

foto: FIBA

Mnogi smatraju da je jedan njen nepromišljen potez u finišu utakmice odredio ishod meča, ali ovoj hrabroj devojci se ne može ništa zameriti.

Podsetimo, u finišu meča Ana je imala žestok duel sa Astu Ndur. Napravila je faul, primila je udarac, a zatim je u naletu besa udarila Ndur, pa su sudije svirale i namernu. Zbog pet ličnih Ana je morala na klupu, pa je Srbija u samom finišu ostala bez jedne od svojih najboljih igračica. Ndur je realizovala tri od četiri slobodna bacanja, za preokret Španije (67:66). Od tog momenta, naše devojke nisu uspele da postignu koš...

Ana je nakon meča preuzela odgovornost.

"Kada sam napravila faul, ona me je udarila, ja sam joj vratila i zeznula stvar. Jesam, zeznula sam. To je dosta promenilo tok igre", bila je očajna nakon meča.

Ova greška, koliko god da je bolna, ne može da baci senku na sve što je do sada uradila za svoju reprezentaciju.

Cela Evropa se divi ovim devojkama i njihovom snažnom karakteru. Koliko su ove devojke posebne, možda je i najbolje opisao u svojoj analizi ugledni madridski list "AS".

"Činjenica da je ta devojka izašla na parket, u situaciji kada bi 99,9 odsto njih reklo 'Izvinite, imam prelom šake, moraćete da nađete nekog drugog', dovoljno govori o njenom karakteru" navodi se u analizi španskog lista.

foto: FIBA

Devojke, glavu gore! Srbija je uz vas!

Srbija danas od 17.30 igra protiv Velike britanije za bronzu na Evropskom prvenstvu, zato svi u Arenu, našim kraljicama je potrebna podrška navijača!

Kurir sport/J.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track