KAKO BI BILO LEPO: Raduljica ima VELIKU ŽELJU pred Mundobasket
Foto: Starsport©

sanja uspeh

KAKO BI BILO LEPO: Raduljica ima VELIKU ŽELJU pred Mundobasket

Košarka -

Košarkaški reprezentativac Srbije Miroslav Raduljica želi da se u Kini ponovi finale Svetskog prvenstva 2014. godine, alli da ovoga puta reprezentacija Srbije pruži daleko jači otpor reprezentaciji Sjedinjenih Američkih Država, koja ej bolja bila i u borbi za zlato na Olimpijskim igrama u Riju 2016.

- Bio sam u Los Anđelesu. Radio sam neke vežbe kada sam video da na TV-u puštaju mečeve sa SP 2014. u Španiji. Zamolio sam ih da premotaju na finale sa Amerikancima. Dok sam gledao, pomislio sam da bi bilo lepo da u Kini igramo s njima u finalu i da ih ovoga puta dobijemo. To je motivacija za sve da nastave da rade, da budu u reprezentaciji... Ima nešto veće od igranja na Svetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama za zlato protiv SAD-a - ispričao je Raduljica.

On je prokomentarisao i činjenicu da Srbija sa Jokićem, Marjanovićem, Milutinovim i njim ima verovatno i najjaču centarsku postavu.

- Veoma smo visoki i imamo dobre igrače na svakoj poziciji. Kao tim smo visoki. Možeš da napraviš različite kombinacije koje mogu da budu izazov za protivnika.

Raduljica se prisetio svog odlaska u NBA 2013, kada je potpisao za Milvoki.

- Bilo je to interesantno iskustvo za mene, ali sam možda imao teži put tamo. Mislio sam na početku da će biti lakše jer sam već govorio engleski i imao priliku da igram i treniram sa američkim košarkašima. Otišao sam u Milvoki i to je bio možda najveći kulturološki šok koji sam doživeo, iako sam pre toga igrao u nekoliko zemalja. Uvek kažem da bih se vratio. Imam samo dobra iskustva iz Amerike.

Poznato je da je Miroslav Raduljica veliki ljubitelj motora “Harli Dejvidson”, a Milvoki je njihov dom.

- Bilo je neverovatno biti tamo gde je „Harli“ izmišljen. Išao sam često u fabriku, muzej i generalno sam gledao motore. Tamo ljudi žive za to i svuda ih možeš videti. Kao i način ponašanja, odevanja - dodao je Raduljica.

Raduljica će se u Kini osećati kao kod kuće jer od 2017. godine igra za Đangsu.

- Srećan sam što će se igrati u Kini zato što ću moći da pomognem saigračima. Ne samo u košarkaškom smislu, već i sa mojim životnim iskustvom tamo. Ipak, nije mi bilo lako da četiri puta putujem iz Kine na kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Bilo je to iscrpljujuće za mene jer sam 18 sati provodio u avionu - kaže srpski centar.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track