Najnovije vesti

CRNI OBLACI NADVILI SE NAD KOŠARKAŠKIM ASOVIMA: Čak 13 zvezda se povredilo!
Srbija bez prvog kapitena... Miloš Teodosić, Foto: Espreso.rs

UKLETI MUNDOBASKET

CRNI OBLACI NADVILI SE NAD KOŠARKAŠKIM ASOVIMA: Čak 13 zvezda se povredilo!

Košarka

Maler za malerom: Najgore su prošle reprezentacije Srbije, Francuske, Rusije, Grčke i Kanade jer su ostale bez po dva bitna reprezentativca na pripremama za Svetsko prvenstvo

Nema dana od početka priprema za Mundobasket, a da se neko od igrača ne povredi! Nažalost, broj košarkaša koji propuštaju takmičenje u Kini postao je dvocifren! Trenutno je brojka stala na - 13. Nadamo se da je to i konačan zbir odsutnih zbog povreda.

 

Ukleti Mundobasket! Umesto da se pred Svetsko prvenstvo priča o šansama za medalje, u prvi plan izbile su povrede i nedaće koje reprezentacije imaju zbog toga. Srbija je jedna od selekcija koja će da bude drastično oslabljena. Dva sjajna igrača u spoljnoj liniji povredila su se na pripremim mečevima. Prvo Teodosić protiv Litvanije, a potom i Milosavljević na meču s Turskom. Da sve bude još gore, Draganova povreda je izuzetno ozbiljna i zahteva višemesečni oporavak (6-9 meseci).

 

foto: Kurir

Ništa bolje nisu prošli ni Francuzi. Prvo je otpao Ertel, a potom i Moerman. Dva izuzetno kvalitetna igrača, nosioci igre „trikolora“... Šta tek reći za Ruse, kojima se povredio Aleksej Šved, verovatno i najbolji košarkaš u Evroligi. Uz njega, ni Kulagin neće put Kine. Grke je maler poterao kad je Kostas Slukas povredio list, a nastavilo se na meču protiv Srbije, na kojem se teško povredio Janis Atineu (prednji ukršteni ligamenti).

- Neverovatno! Još jedna povreda, ovoga puta Atineu... - u neverici je pričao Aleksandar Đorđević, selektor Srbije posle meča u Atini.

 

foto: Kurir


Kanada, Italija, Australija i Amerika takođe su na spisku reprezentacija koje su se suočile s povredama bitnih igrača. Što je mnogo - mnogo je!

 

Kurir.rs/Miloš Bjelinić  Foto: Screenshot

 

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...