SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL U ABA LIGI 2: Dinamik dočekuje Helios pojačan Pašajlićem i Šalićem!
Foto: KK Dinamik

DERBI

SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL U ABA LIGI 2: Dinamik dočekuje Helios pojačan Pašajlićem i Šalićem!

Košarka -

Drugo kolo ABA2 lige otvara beogradski Dinamik koji dočekuje ekipu Heliosa. Utakmica će biti održana u utorak 8.10. sa početkom od 19.00 u Hali Sportova „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu.

Beogradski tim će na ovoj utakmici biti pojačan novopridošlim Miroslavom Pašajlićem, koji je u klub stigao nedavno. 24-godišnji plejmejker biće dragoceno pojačanje i osnažiće roster Dinamika koji se ove sezone paralelno bori na dva fronta, u KLS i ABA2 ligama. U dosadašnjoj karijeri igrao je za Vojvodinu, Slobodu, Igokeu, Vršac, Bosnu i bugarski Balkan. Miroslav je već debitovao za Dinamik u KLS utakmici protiv zemunske Mladosti, na kojoj je postigao 15 poena uz 8 skokova, 3 ukradene lopte i 3 asistencije.

foto: KK Dinamik

Najnoviji „Dorćolac“ izneo je svoje utiske pred sutrašnji meč: „ Stigao sam pre nekoliko dana, upoznao sam se sa ekipom i trenerom i uveren sam da imamo sve predispozicije da ove sezone napravimo jak tim. Kvaliteti Heliosa su nam poznati, moramo ući u utakmicu čvrsto i koncentrisano da bismo odbranili domaći teren i ostvarili prvu pobedu u ABA2 ligi.“

Na centarskoj poziciji dorćolci će i ove sezone moći da računaju na Đoka Šalića. Centar Dinamika je produžio ugovor sa svojim klubom na još jednu sezonu i u utorak će biti na parketu protiv ekipe Heliosa. Đoko je nastupao za Dinamik u Superligi Srbije gde je prosečno beležio 18,2 poena uz prosečan indeks 20.

foto: KK Dinamik

Trener Dinamika Miro Alilović osvrnuo se na sutrašnju utakmicu: „ Očekuje nas jako teška utakmica u kojoj moramo prikazati maksimum svojih mogućnosti. Helios je odigrao odličnu prvu utakmicu i sigurno ne dolaze u Beograd da nam prepuste pobedu. Posle slabije partije u Splitu očekujem reakciju svojih igrača.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track