ODREĐENI ŠEŠIRI: Košarkaši su nosioci, košarkašice u drugoj kategoriji, žreb u sredu! (FOTO)
Foto: Starsport©

kvalifikacije za oi

ODREĐENI ŠEŠIRI: Košarkaši su nosioci, košarkašice u drugoj kategoriji, žreb u sredu! (FOTO)

Košarka -

FIBA je u petak objavila sastave šešira iz kojih će biti izvlačene reprezentacije za četiri kvalifikaciona turnira u muškoj i ženskoj konkurenciji za Olimpijske igre u Tokiju 2020.

U muškoj konkurenciji naša reprezentacija nalazi se u prvom šeširu sa reprezentacijama Grčke, Litvanije i Rusije, što znači da sa ovim ekipama ne možemo da budemo na istom turniru.

Srbija takođe neće igrati protiv Hrvatske i Kanade jer su oni takođe organizatori jednog kvalifikacionog turnira.

Кvalifikacioni turniri igraju se od 23. do 28, juna 2020. godine, iz svakog šešira biće žrebana po jedna ekipa. potom se prave dve grupe od po tri tima, a najbolje dve idu u polufinale.

foto: KSS

Samo pobednici kvalifikacionih turnira izboriće učešće na OI u Tokiju.

Ženska seniorska reprezentacija Srbije biće u drugom šeširu u žrebu za kvalifikacione turnire za plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020!

Srbija je, kao domaćin jednog od četiri kvalifikaciona turnira, u drugom šeširu zajedno sa reprezentacijama Francuske, Belgije i Кine, koje će takođe biti organizatori kvalifikacionih turnira koji su na programu od 6. do 9. februara 2020. godine.

U prvom šeširu su SAD, Australija, Španija i Кanada, u trećem Japan, Brazil, Nigerija i Velika Britanija, u četvrtom šeširu Кoreja, Švedska, Portoriko i Mozambik.

Žreb će biti održan 27. novembra 2019. u švajcarskom Mijeu.

Po tri najbolje nacionalne selekcije sa turnira obezbediće plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020, osim u grupama u kojima budu SAD i Japan iz kojih u Tokio idu po dva tima, jer su se oni već plasirali na OI.

foto: KSS

Žreb u obe konkurencije će biti održan 27. novembra 2019. u švajcarskom Mijeu.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track