DEMANTOVAO GA ARGUMENTIMA! ITUDIS: Barkli je rekao da je Evroliga glupost, a pogledajte Dončića, Bogdana i Janisa!
Foto: Profimedia

POKLOPIO GA

DEMANTOVAO GA ARGUMENTIMA! ITUDIS: Barkli je rekao da je Evroliga glupost, a pogledajte Dončića, Bogdana i Janisa!

Košarka -

Trener moskovskog CSKA Dimitris Itudis govorio je o uticaju evropske košarke na NBA ligu, kako igra;a , tako i trenera

"Luka Dončić je sjajan... Znate, Čarls Barkli je rekao da je Evroliga sra*e i da je NBA jedina prava liga. Ovo nije njegov najbolji citat, poštujem Barklija iako se lično ne poznajemo, ali Evroliga je vrlo čvrsto takmičenje, kako fizički tako i psihički. Hvala Bogu pa imamo primer Luke Dončića koji je sa 13 godina već bio fantastičan, ali on nije jedini primer. Pogledajte samo Janisa Adetokumba ili Bogdana Bogdanovića, koji su takođe ambasadori evropske košarke u NBA ligi. Danas, NBA ekipe žele taj uticaj iz Evrope, bilo od igrača, skauta, analitičara ili trenera", rekao je Itudis.

foto: Profimedia

Odlazak mladih i talentovanih evropskih košarkaša nije dobra stvar za Evroligu i Itudis je objasnio koliko ga to frustrira. "To uopšte nije dobro, a još sam više frustriran kada igrači nisu sigurni da li žele da dođu kod nas pa završe igrajući košarku u Kini. Ta se liga često takmiči sa nama, a ponekad i sa NBA ligom, toliko su finansijski moćni. Za svakog Nikolu Mirotića koji se vrati u Evropu postoji deset Luki Dončića koji odlaze u NBA i taj balans nam nikako ne odgovara"

Na pitanje da li sebe vidi kako vodi neki NBA tim, Itudis je bio kratak.

"NBA je najbolja svetska organizacija i imao sam prilike da radim u letnjoj ligi u Detroit Pistonsima i Filadelfija 76ersima, a trenutno sam zadovoljan svojim ugovorom u CSKA, za posle ćemo videti".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track