OVO NIJE MOJ BOŽIĆ! Jokić oštro odbrusio NEOBAVEŠTENIM američkim novinarima (VIDEO)
Foto: AP

ON SLAVI U JANUARU

OVO NIJE MOJ BOŽIĆ! Jokić oštro odbrusio NEOBAVEŠTENIM američkim novinarima (VIDEO)

Košarka -

Jokićev Denver će igrati u "Božićnom spektaklu" protiv Nju Orleansa a ovaj meč već sada privlači veliku pažnju američke javnosti.

Imao je Denver loše momente ove sezone te su onomad izgubili sa 15 razlike od jednog od najslabijih timova lige. Tada je trenera Denvera bilo sramota, Jokić je smatran "bledom senkom" svojih mogućnosti, međutim od tog poraza od Nju Orlensa sa 122:107 u petom meču sezone do njihovog novog sudara, baš na Božić po gregorijanskom kalendaru, mnogo toga se promenilo u Nagetsima. Jokić pogotovo.

Preksinoć su u triler završnici bili boji od Finiksa na gostovanju rezultatom 113-111 a Jokić je na tom meču zabeležio svoj 6. tripl-dabl u sezoni uz učinak od 22 postignuta poena,12 sk i 10 as za 31 minut kolko je proveo na parketu. U sledećem meču na katolički božić Denver igra protiv Nju Orleansa. Ovo će ujedno biti prvi put od 2012. da će Denver igrati u "udarnom terminu", upravo na praznik kojim se, u jednom delu sveta, obeležava rođenje Isusa Hrista.

Biće sto svojevrsni "Božićni spektakl. Prenos će ići na "televiziji sa nacionalnom frekvencijom", dakle cela Amerika će moći da gleda Jokića protiv "pelikana", i to odmah posle velikog sudara gradskih rivala u Los Anđelesu: u dva iza ponoći po srednjeevropskom vremenu Lejkersi sa Lebronom Džejsom i Entonijem Dejvisom dočekuju renovirane Kliperse čiji su novi asovi Kavai Lenard i Pol Džordž, a odmah potom, u 04.30, kao "poslastica za praznik" Denver - Nju Orleans.

Upitan od strane novinara da li oseća prazničnu atmosferu Jokić je kratko odgovorio i zbunio sve prisutne.

"Da budem iskren, nije ovo moj Božić", rekao je naš as za Denver post, dodajući: "Biće to dobro jer smo među tim 'Božićnim utakmicama', a godinama već tada igraju samo dobri timovi".

Jokić je još dodao da se rado seća kako je ranije jako voleo da gleda kako jedan na drugog za Božić jurišaju Stef Kari u dresu Golden Stejta i Lebron kao član Klivlenda.

NBA liga je odala priznanje našem asu i napravila mali promo video kojim njavljuje njegovo igranje u Božićnom košarkaškom maratonu a odabrali su neke od njegovih sjajnih asistencija uz poruku : "Taman kada ste pomislili da ste sve videli, on izvede nešto ovako!".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track